Tanfolyam a Coca-Colánál: legyünk kevésbé fehérek!

2021. február 21. 20:50
A Coca-Cola célja az, hogy „nyitott” munkakörnyezetet biztosíthassanak – írták közleményben.

A Coca-Cola netes szemináriumokon belül igyekszik arra nevelni munkavállalóit, hogy „legyenek kevésbé fehérek”írja a Becker News. A portálnak egy belsős ember szivárogtatott, mint kiderült, a cég a LinkedIn nevű weboldal segítségével tartja a szemináriumokat:

Fotó: Twitter

Noha a mainstream sajtó nem foglalkozott az üggyel, a Coca-Cola kiadott egy közleményt, amelyben az áll, hogy az „oktatóanyagok” nem a cég sajátjai, hanem publikusan elérhető videók, amelyeket azért mutatnak be dolgozóiknak, hogy „nyitott” munkakörnyezetet biztosíthassanak.

A többperces videók a leírás alapján arról szólnak, „mit jelent fehérnek lenni”, és „miképp lehet szembeszállni a rasszizmussal”. A cél az, hogy a hallgatók „kevésbé fehérek” legyenek, amely azt jelenti, hogy legyenek „kevésbé elnyomóak, arrogánsak, magabiztosan, védekezőek, tudatlanok, és ehelyett legyenek alázatosak. Figyeljenek, higgyenek, ne legyenek érdektelenek, és szakítsanak a fehér szolidaritással”.

Nyitókép: Alexander Pohl / NurPhoto / AFP

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kismarosi ciszter monostor egészen remek gyömölcsszörpöket gyárt. A környékbeli gazdák terményeit dolgozzák föl. Sajnos mindenki hófehér, de azért ajánlom Coca Cola helyett.

Ez egy világcég, amelynek teljesen mindegy, hogy fehér, fekete vagy sárga viszi a termékeit. Az egyetlen cél a minél nagyobb profit.

A kóla színe rasszista. Követelni kéne a fehér kólát.
Vagy ne vegyünk kólát.

Rémlik. Melyik volt az? Nem narancslé volt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés