Szijjártó a román televíziónak: Európában hazudnak a magyar sajtószabadságról

2021. február 20. 15:36
A magyar külügyminiszter a Klubrádió kapcsán beszélt a magyar médiaviszonyokról Bukarestben.

Szijjártó Péter külügyminiszter a héten bukaresti látogatása során interjút adott a román Digi24 csatornának. A műsorvezető a magyar sajtószabadságról és a Klubrádió esetéről faggatta a magyar külügyminisztert.

Mi a helyzet a sajtószabadsággal? Tudja, van az a szám, hogy a »videó megöli a rádiót«... Nos, Magyarország esetében Orbán Viktor kormánya ölte meg a rádiót. Az utolsó független rádió engedélyét múlt héten felfüggesztették. Sok médiumot a kormány irányít. Miben látja tehát az Önök kormánya az újságírók feladatát?

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de amiket itt felsorolt, az mind álhír. Ezek nem igazságosak és nem igazak és...

Rendben, mi nem igaz?

...és teljes mértékben vissza kell utasítanom mindenféle olyan hazugságot az országommal, a kormányommal kapcsolatban, amely szerint nem biztosítjuk a sajtó szabadságát. Ha beszélne magyarul, ha megnézné a magyar sajtóorgánumok híreit, tudósításait, akkor látná, hogy ezek többsége kormányellenes álláspontot képvisel. Ez az igazság. Nem tud egyetlenegy olyan médiatípust sem mondani, ahol a leginkább terjesztett, legnézettebb, leghallgatottabb, legolvasottabb orgánum barátian állna a kormányhoz, azzal szimpatizálna vagy támogatná.

Akkor tehát azt állítja, hogy az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon?

Igen, ezt állítom.

És mi ennek az oka?

Nem tudom, talán politikai oka lehet. Az elmúlt 11 évben, amíg kormányon voltunk, olyan politikát folytattunk, amely teljesen ellene megy a liberális mainstreamnek, legyen szó migrációról, gazdaságpolitikáról vagy családpolitikáról. Ezek teljesen ellentmondanak a liberális irányvonalnak, és egyúttal sikeresek is, hiszen az emberek támogatnak minket: három egymásutáni parlament választást kétharmados többséggel nyertünk meg.

A Szijjártó Péter által megosztott beszélgetés-részletet ide kattintva tekintheti meg.

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem. Onnan indultál ki, hogy "elképesztő a KESMA mögül balos médiatúlsúlyra panaszkodni", miközben az kormányt azzal vádolják, hogy tönkreteszi az ellenzéki médiát. Ha valóban tönkretenné, akkor nem lenne balos médiatúlsúly.
Másrészt: az olvasottság mindent igazol? A Blikk jobb újság, mint mondjuk az IPM? A legújabb romantikus ponyva jobb mint A vihar?
A média balos műfaj lett az elmúlt 50-60 évben mindenhol a világon, mivel a balos média azt adja az embereknek, amit hallani akarnak, a jobbos pedig azt, amire szükségük lenne, ha érted, hogy mire gondolok.

Egyébként valóban volt itt támadás a sajtószabadság ellen, mégpedig akkor, amikor Niedermüller politikai okból kivágta a zsidó Heti tv stúdióját a bérleményéből. Az, hogy erről szó sem esik a "nemzetközi médiában", annak az az oka, hogy nem egy jobboldali kerület vágta ki azt a tévét, és a nemzetközi fősodorbeli sajtó pedig baloldali. Ennyi. Ha jobboldali kerület tette volna ugyanezt, akkor most egyszerre emlegetnék a Heti tv-t a Klubrádióval.

És hajrá Lady Mrd!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés