Pozsony a múlt, Bratislava a jövő!

2021. február 20. 15:47

Pomichal Krisztián
Ma7.sk
A Dobrev-féle bratislavázás pedig nem, hogy nem segít, árt is. Nekünk, felvidéki magyaroknak és Magyarországnak is.

„Bizonyára olvasóinknak is feltűnt már, hogy kevés kivételtől eltekintve a szlovák sajtóban egyfajta nemzeti minimum a magyarellenes sovinizmus. Legyen szó liberális vagy szocdem, balos médiumról, ha a magyarokba kell rúgni egy jót, egyformán lendül a lábuk.

Az aktuális támadást éppen az egyébként rendkívül liberális, mindenféle kisebbségi csoportok érzékenységét árgus szemekkel figyelő Aktuality.sk követte el, amely egyébként Szlovákia legolvasottabb hírportálja. Újságírójukat, Zolo Mikešt most az akasztotta ki, hogy Magyarországon ügy lett abból, Dobrev Klára egy néhány nappal korábbi EP plenáris levezető elnökeként azt találta mondani:

»(...) most megadom a szót Hajšel úrnak, aki Bratislavából jelentkezik.«
A pofátlanság határa után ma már a szervilizmus határát is nehéz megtalálni a baloldali politikusok körében, s a legrosszabb az egészben, hogy Dobrev Klára valószínűleg nem is érti, mi a baj ezzel a nyilatkozattal.

Pedig nem bonyolult. 

A mindenkori magyar kormánynak alapvető érdeke (kellene, hogy legyen), nem csak elvi, nemzetpolitikai, hanem gazdasági szempontból is, hogy az elszakított magyarságot támogassa, fennmaradását elősegítse. A Dobrev-féle bratislavázás pedig nem, hogy nem segít, árt is. Nekünk, felvidéki magyaroknak és Magyarországnak is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez már antiszemitizmus!
Jelen esetben csatlakozom!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés