Szlovákia intő példa Magyarország számára!

2021. február 19. 14:39

Deák Dániel
Facebook
Szlovákia kitűnő példa arra, hogy milyen komoly instabilitást és kormányzásképtelenséget eredményeznek a koalíciós kormányok.

„Szlovákia kitűnő példa arra, hogy milyen komoly instabilitást és kormányzásképtelenséget eredményeznek a koalíciós kormányok. Ráadásul járványhelyzetben emberéletekbe is kerülhetnek a politikai viták, ezúttal a vakcinabeszerzés esett áldozatul. Szlovákia intő példa Magyarország számára!

Igor Matovič szlovák miniszterelnök szeretett volna orosz vakcinát vásárolni, amiről határozati javaslatot terjesztett a kormány elé. Koalíciós partnere, a Za ľudí azonban megvétózta a tervet, arra hivatkozva, hogy az oltóanyagot nem engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség. Mindezt úgy, hogy Szlovákiában tombol a járvány, vakcina nélkül esélytelen annak megfékezése.

Jól látjuk, hogy a politikai stabilitás az egyik legnagyobb érték ezekben a válságos időkben, amit visszaigazolnak az elmúlt egy év eseményei is: Magyarország tavaly tavasszal gyorsan reagált a koronavírus megjelenését követően, sikerült a járvány folyamán végig garantálni az ország stabilitását, a gazdasági válságot is megfelelően tudja kezelni az ország.

Nincsenek ilyen szerencsés helyzetben a koalíciós kormányok által irányított és ezáltal politikai instabilitástól szenvedő európai országok, amelyek közül több sem az egészségügyi, sem a gazdasági krízisen nem bír úrrá lenni. Ilyen ország Szlovákia is, ahol az egyre nagyobb egészségügyi és gazdasági válsággal szembenéző négypárti koalíciós kormányt egymásnak ellentmondó intézkedések jellemzik.

Igor Matovič miniszterelnöknek a kormánykoalícióban kialakult nyilvános viták miatt komoly problémákkal kell szembenéznie, könnyen elképzelhető a négypárti kormánykoalíció felbomlása.

A magyarországi baloldal által tervezett hatpárti koalíciós kormány még azokban az országokban is ritka, amelyek hozzászoktak a koalíciós kormányokhoz. Hatalomra kerülésük garantáltan politikai instabilitást okozna Magyarországon, aminek súlyos következményei lennének.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Tesztelni! Tesztelni! Tesztelni! szoci-bolsi-momi életek fontosak

Az megvan, hogy Szlovákia FELEakkora, mint Magyarország?

Miért ne? Csak a kormánybuktatáson kívül kellene egy épkézláb program is, amiről ellenzékünk vagy megfeledkezik, vagy feleslegesnek tart.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés