Partizán: Miért vágynak a nők arra, hogy minilények trancsírozzák szét a testüket?

2021. február 19. 21:36
A babaláznak nincs biológiai alapja – véli a baloldali videócsatorna műsorkészítője.

Az öröklés/nevelés-vitáról közölt videót a Partizán Daráló című vlogja. Balogh Zsófia – egyébként a NANE aktivistája – a videó első felében a gyerekvállalásra késztető biológiai óráról beszél, amelyben szerinte nála „vagy lemerült az elem, vagy nem is volt benne soha”, de őt nagyon érdekli, „miről beszélnek az emberek, amikor ilyen leküzdhetetlen, biológiailag elrendelt dolgokat emlegetnek”.

Balogh az elején leszögezi: a videó nem arról fog szólni, hogy fog-e gyereket szülni, „és miért nem”, hanem az „áltudományos, régóta megdőlt tévhitekről”. Balogh szerint ilyen a gyerekvállalás, a férfihormon-mítosz, az erőszakosság, de még a veleszületett tehetség is.

A nők ketyegő órája viszonylag új találmány, egy 1970-es Washington Post-cikknek köszönhetjük, ami szerint a dolgozó nő élete a gyerekszüléssel lehet csak teljes – véli a baloldali YouTube-csatorna műsorkészítője.

„Hogy lehet az, hogy bizonyos nőknek egyszercsak beüt az érzés, hogy mostantól mindenáron gyereket akarnak, meg azt, hogy a testüket kilenc hónapos kálvária után széttrancsírozza egy minilény, majd a következő tíz-húsz évet alvás nélkül és ételmaradékok eltakarításával töltsék? Ha ezért a nehezen marketingelhető életformáért ilyen kitartó elszántsággal küzdenek, akkor tényleg van egy ilyen láthatatlan izé bennünk, ami vár húsz-harminc évet, aztán egyszercsak bekapcsol?" – teszi fel a kérdést Balogh. „De akkor miért van az, hogy valakinek sosem kapcsol be, vagy valakinél bekapcsol egy időre, akkor megőrül az összes babáért, akit meglát, aztán mintha elvágták volna, vége. És hálát ad az égnek, hogy nem követett el hirtelen felindulásból emberszülést."

A férfiaknak is van biológiai órájuk? Ha a férfiaknál is beüt a babaláz, azt azt jelenti, hogy „nem valami ősanyai szülésélményre vágyik a testünk, hanem a gyerekformájú lények birtoklására a gének átörökítése érdekében? Akkor a bátyámnak miért nem mondja senki, hogy ketyeg az órája, vagy neki digitális?”

Balogh Zsófia szerint a tudományos tény az, hogy a babaláznak nincsen biológiai alapja. Bár létező jelenség, nők és férfiak is átélik, „az oka leginkább érzékszervi élményeken és átgondolt logikai döntéseken alapul. Nem hormonok okozzák, hanem babák közelébe kerülve egyes embereknek megjön a kedvük hozzá, és mérlegelik, hogy jó ötlet lenne-e gyereket vállalni. És mivel gyakorlatilag minden társadalmi üzenet azzal bombáz minket amúgy is, hogy ez az élet értelme, hát persze hogy úgy tűnik, mintha belénk lenne programozva, és baj van azzal, aki nem érzi ezt” – fejtegeti Balogh Zsófia.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bámulatos hol tart már a tudomány.

30 évesen férjként én is fülig voltam a tudománnyal, aztán jött két gyerek és észre sem vettem azt, hogy minden a helyére került. A család valahogyan az előtérbe, de azért az oktatás/kutatás is maradt. Közben persze rájöttem, hogy Einstein vagy Dirac fényévnyire van tőlem, zsenik ritkán születnek.

Hát, inkább azt javasolnám, h. az embernek két füle van, el kell felejteni, h. valaki ennyire bárdolatlan és ráadásul lüke. Fura, h. ezek szerint erre mégis van vevő. Tulajdonképpen szomorú.

" Az egyik gyerekemnek muszáj volt egy ideig együtt dolgozni velük, mondott pár dolgot."

Mesélj!

Amit a címben kiemeltek a szövegedből az egy érzéketlen, nihilista ember benyomását kelti bennem.

Magamtól biztos nem jövök rá, hogy nő vagy.
Már a kinézeted szerint sem, és a mentalitásod szerint, ahogy gondolkodsz az emberről a nőről a gyermekekről pláne nem.
Már óvodás koromban tudtam, hogy hány gyerekem lesz és mi lesz a nevük.
Mindig is olyan pálya vonzott, ami a gyerekekkel és az állatokkal kapcsolatos.

Biológiai óra létezik, lehet, hogy a hetvenes évek előtt nem így fogalmazták meg.
Ma már negyven évesen, sőt afölött is szülnek a nők, de az orvosok azt mondják, hogy 35 felett nagyobb a kockázata, hogy valamilyen betegségben fog megszületni a baba.

Ha szeret egy nő egy férfit, annak gyermeket szeretne szülni.
Ha szeret egy férfi egy nőt, attól gyermeket szeretne.
Ilyen egyszerű ez a képlet. És az élet.

Ez a fiatal nő egyébként elmekórtani eset a minilényekkel, ételmaradék takarítással.

Csak az a végtelenül szomorú, h. erre van vevő. Ismertem gyerekkorában egy Balogh Zsófit, aki megszólalásig emlékeztet erre a Balogh Zsófira. Ő most 45 év körüli lenne és minden feltételezés stimmel, de hát ez egy nem annyira ritka név.

Ha mégis ugyanazok lennének, nagyon sajnálom, h. így alakult az élete és NEM boldogan neveli a két-három gyerekét egy nagyjából harmonikus házasságban.

Annyi témát felvetettél, hogy kinek van ideje mindegyiket cáfolni?
A zenei tehetséggel kapcsolatban is butaságokat írtál.
Olvasgass életrajzokat és meglátod, ha megfeszülsz, se lesz belőled Cziffra György, Liszt, Mozart, Mária Callass vagy bárki.
Kell a szorgalom, de az nem elég.
Nem hallottál még csodagyerekekről?

Ahogy megírsz egy commentet, egyből lájkolod magad.
Hogy te milyen hiú és röhejes vagy. :))))

Így van. Ez egy közönséges gondolkodású nő ás betegesen én-központú..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés