Gondok az RMDSZ körül

2021. február 19. 17:45
Turos Lóránd Szatmár megyei szenátor és Nagy Szabolcs, Szatmár megyei képviselő vette át a Máramaros megyei magyarság parlamenti képviseletét.

A képviselet átruházását péntek délután jelentették be az RMDSZ érintett politikusai egy nagybányai sajtótájékoztatón. Az eseményen Zahoranszki István is jelen volt, aki kormányfőtitkár-helyettesként vállalta a Máramaros megyei magyar ügyek képviseletét. Székely István az RMDSZ Nagybánya központú területi szervezetének a megbízott elnöke elmondta:

a közeljövőben állóurnás tisztújítást tartanak az RMDSZ Máramaros megyei helyi szervezeteiben,

amelyeken nemcsak az RMDSZ-tagok, hanem a magyar közösség összes tagja leadhatja szavazatát. Horváth Anna, a történelmi Máramaros területi RMDSZ-szervezetnek a megbízott elnöke az MTI kérdésére elmondta: az RMDSZ jelenleg nem tervez jogi lépéseket Apjok Norbert képviselő ellen, aki korábban maga is elismerte, hogy hamisított diplomát csatolt az RMDSZ képviselőjelölti dossziéjához, hogy megfeleljen a szövetség által támasztott feltételeknek.

Az RMDSZ-ből kizárt Apjok Norbert irodavezetőjének a kérdésére, hogy az RMDSZ kész-e együttműködni a függetlenként is a máramarosi magyarságot képviselő Apjok Norberttel, Horváth Anna kijelentette:

„a csapatmunkának két része van a csapat és a munka”.

Miután Apjok Norbert már nem tagja a csapatnak, nem képzelhető el vele együttműködés. Apjok Norbertet február elsején zárták ki az RMDSZ-ből, miután a képviselő a tavaly decemberi parlamenti választásokon úgy szerzett újabb mandátumot, hogy nem teljesítette az RMDSZ által megszabott jelölési feltételeket.

A második képviselői mandátumát töltő politikus hamis oklevéllel próbálta igazolni nem létező felsőfokú végzettségét.

A politikus négy nappal a decemberi parlamenti választások előtt nyilatkozatot juttatott el az RMDSZ elnökségéhez, amelyben vállalta, hogy - ha megválasztják - lemond a képviselői mandátumáról. Miután azonban az RMDSZ Máramaros megyében is képviselethez jutott, az RMDSZ megyei jelöltlistáját vezető Apjok Norbert letette a hivatali esküt, képviselői megbízatása visszaadását pedig arra hivatkozva utasította el, hogy „nem kapott választ” a lemondását kilátásba helyező nyilatkozatra az RMDSZ elnökségétől.

(MTI)

(Címlapkép: Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke. Fotó: RMDSZ)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kijárási korlátozás idején itt jótékonyságivadásztak a fideszes vezérekkel karácsony után.
Ott is volt pár fényesre tisztított ülep.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés