Bukhatják a pártvezetést Kunhalmiék

2021. február 19. 9:01
Ha a bíróság jogellenesnek nyilvánítja az MSZP 2020-as tisztújító kongresszusát, akkor meg kell ismételni azt.

Kovács Barnabás, a Pest megyei MSZP korábbi elnöke elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy a Fővárosi törvényszék befogadta a perindítványukat, hogy helyezzék hatályon kívül az MSZP tavalyi tisztújító kongresszusát. Hozzátette azt is, hogy az az indítványuk is befogadásra került, amellyel azt akarják elérni, hogy mondják ki: a szocialista párt kongresszusa jogellenesen oszlatta fel a párt Pest megyei szervezetét.

Tavaly ősszel Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest választották meg társelnöknek az MSZP élére. Bár elindult volna Mesterházy Attila is a megmérettetésen, de a pártvezetés hirtelen feloszlatta a Pest megyei szervezetét azzal az indokkal, hogy törvénytelen a gazdálkodásuk. Mindezt azután tette, hogy a Republikon Intézet felméréséből kiderült, hogy a feloszlatott szervezet által támogatott Mesterházy komoly előnnyel rendelkezik Tóth Bertalannal szemben.

Ellehetetlenített választás

A feloszlatás miatt a kongresszus küldötteinek tíz százalékát adó szervezet nem szavazhatott a tisztújításon. Emellett bevezetésre került az online szavazás, illetve a zárt listás voksolás is, amelyek Mesterházy kiszorítását célozhatták. A politikus ezek után nem indult a választáson.

Az MSZP-ből azóta már kizárt Kovács Barnabás azt mondta, hogy az első tárgyalásra tavasszal fog sor kerülni, nyáron pedig már ítéletre számítanak. Amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy jogellenes volt a tisztújító kongresszus, akkor meg kell ismételni azt.

Kép forrása: MTI

 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy kongresszust sem tudnak megrendezni és ők akarnák az országot irányítani?
Gyurcsány meg tapsikol.

Határozottan elkezdtek kisgazdásodni.

"... a pártvezetés hirtelen feloszlatta a Pest megyei szervezetét azzal az indokkal, hogy törvénytelen a gazdálkodásuk. mindezt azután tette, hogy a Republikon Intézet felméréséből kiderült, hogy a feloszlatott szervezet által támogatott Mesterházy komoly előnnyel rendelkezik Tóth Bertalannal szemben."

Zeneszerző: Apró Piroska. Ő még ismeri a régi dallamtöredékeket,
bármikor összelegóz egy slágert.

Szervezeten belül csalnak, hát még kívül. Tiszta Amerika.

Egyébként nyilván nem érint, nem az én dolgom, de sokkal inkább Mesterházy, mint a Kunhalmi meg ez a Tóth. Ez a két figura annyira tehetségtelen, és középszerű, ami az MSZP történelmében példátlan.

Kecskeházy besorol Gyurcsányhoz, amikor úgy utálja?
Na erre kíváncsi leszek.
Nem Kecskeházy tessékelte hátra az mszp nagy öregjeit, hogy fiatalítson olyan tehetségtelenekkel, mint Bangóné, Kunhalmi...

Nyihihi.

Az ún. Jobbik után az MSZP sem tud szabályszerű keretek között pártelnököt prezentálni.

Kormányképes erö, na.
És roppant demokratikus.

Megjegyzem: Jalab pont ugyanezt a módszert (alapszervezetek feoloszlatását, pártból való kizárásokat) alkalmazta Sneiderék ellen. (Ahogy egy évvel korábban Sneiderék alkalmazták Toroczkaiék ellen.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés