A legkevesebb bérleti díjat ígérő pályázó nyerte a Wesselényi utcai épületet

2021. február 18. 14:00
A korábbi bérlő, Breuer Péter, a Heti TV igazgatója egymillió forinttal több bérleti díjat fizetett volna havonta, mégis az elitképző iskola kapja az ingatlant.

A Wesselényi utca 17. szám alatti ingatlan bérleti jogára kiírt pályázatot a Milestone Intézet nyerte el. A pályázatot elbíráló bizottság végül ma délelőttre halasztotta a döntést, annak ellenére, hogy eredetileg kedden született volna eredmény. „A pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt, hogy a felvázolt tervek mennyiben szolgálják a kerület lakóinak érdekeit” – írja Erzsébetváros Önkormányzata.

Az eredményhirdetésen Erzsébetváros polgármestere arról beszélt, hogy a felhívásra olyan pályázatok érkeztek be, amelyek kerületi megvalósíthatósága fontos az önkormányzat számára. Niedermüller Péter elmondta: bíznak abban, hogy más körülmények között, más helyszínen valós lehetőség kínálkozik majd a többi pályázó tervét is megvalósítani.

Ezért az önkormányzat párbeszédet kíván folytatni a pályázókkal, az együttműködés lehetőségeiről.

Wesselényi utca 17. Forrás: Digitális Képarchívum

 

A „felelősen gazdálkodó polgármester” újratöltve

A Heti TV Wesselényi utcai ingatlanjának újrahasznosításának ügyében korábban már megszólalt Breuer Péter tulajdonos és főszerkesztő is, aki a Neokohn-nak elmondta:

Nem szép dolog utcára tenni Európa egyetlen zsidó televízióját.”

Közölték, hogy azért, mert a kormány elvette tőlük a pénzt, így pénzhiányban szenvednek, az egész épületet kiadják. Másnap meg is jelent a pályázat. Érdekes, hogy a pályázatra két hét volt. Ők nem számítottak arra, hogy én is meg fogom pályázni. Nem számítottak arra, hogy legalább egymillióval többet fogok ígérni, mint más pályázók” – nyilatkozta Breuer a Hír Tv-ben.

A Wesselényi utcai épületre három pályázó nyújtott be pályázatot

A pályázók közül a Milestone Intézet ajánlotta a legkevesebb bérleti díjat.

A korábbi bérlő, Breuer Péter, akivel még január 6-án Merényi Miklós közölte, hogy megszüntetik az Erzsébetváros híreiről szóló műsorát, szintén benyújtotta pályázatát (közösségi ház, héber nyelvoktatás stb.), egymillió forinttal többet ajánlva a bérleti díjra. Végül a Bizottság a legkevesebb bérleti díjat ígérő pályázónak ítélte az ingatlant, miközben Niedermüller Péter lapunknak korábban azt nyilatkozta: „Nyilván ön is tudja, hogy az önkormányzatok nehéz anyagi helyzetben vannak, kiestek bevételek a durva kormányzati elvonások miatt, tehát minden felelősen gazdálkodó polgármesternek feladata, hogy megnézze, hogy honnan tud kiegészítő bevételekhez jutni.”

Vélhetően tehát nem a felelős gazdálkodás jegyében született a döntés.

Akkor viszont joggal merül fel a kérdés, miért kell a Heti TV-nek mennie?

Magyarországi Zsidó Közösségért Alapítvány

Megajánlott bérleti díj: 2192 Ft/m2/hó + ÁFA

Gyermekház Iskola
Megajánlott bérleti díj: 1632 Ft/m2/hó + ÁFA

Milestone Consulting Kft.

Megajánlott bérleti díj: 1520 Ft/m2/hó + ÁFA

Breuer Péter korábban azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: „Január 21-én lesétált hozzám az Erőművház (a Wesselényi utcai épület neve – a szerk.) igazgatónője, elnézést kért, hogy egy kellemetlen hírt kell átadjon, de április 30-al ki kell költözzünk. Tisztán, kifestve kell hagynunk az épületet.” Ehhez képest Erzsébetváros Önkormányzata arról ír, hogy „a nyertes pályázat egyebek mellett azt vállalta, hogy kerületi diákoknak biztosít ösztöndíjakat, és felújítási munkálatokat végez az épületben”.

A Milestone Intézetről

A Milestone filozófiája az volt, hogy egy közösséget szerettek volna létrehozni, melynek tagjai leendő elitként az egész ország javára válhatnak. „Az igazán érdekes dolgok akkor kezdődnek, amikor valaki elkezd az MI-be járni, mert

ilyenkor hamar kiderül, hogy ez a hetente két-három délutáni elfoglaltságot igénylő „iskolakiegészítő iskola” valójában egy szemléletformáló központ.

Bár az MI alapítói (Greskovits György, Léderer Dániel és Zeitler Ádám) nem feltétlenül szeretik ezt a kifejezést használni, tapasztalataink szerint az MI tanítási tevékenysége legegyszerűbben tehetséggondozásként értelmezhető” – definiálják magukat.

Az oktatásért és tehetséggondozásért járó pluszpont tehát egyből ment is az Intézetnek, ahogy az Önkormányzat is hirdette: „tehetséggondozó iskola költözik a Wesselényi u. 17-be”.

„Egy külföldi felvételi beszélgetésen szinte lehetetlen hosszas és speciális készülés nélkül eredményesen szerepelni, és ennek az útnak a bejárását egy magyar állami középiskola ma nem tudja biztosítani. Ebből a szempontból az MI piaci alapon lát el egy olyan igényt, amit elvileg az államnak kellene kielégíteni.

Ezt egyébként az alapítók is tudják, nem egészen helyeslik, de azt mondják, hogy alkalmazkodnak a magyar környezethez.”

olvashatjuk róluk.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, ez vicces. Szerintem még lehetnek változások. A Breueréket kirakni azért teljesen beszűkült gondolkodásra vall.

Ez a Léderer a Regnum keresztes fűrészelő család. Logikus, h. nekik kell tehetséget gondozniuk egy ekkora böhöm, de szépen felújított házban, a rádió meg a felszerelésével együtt költözzék, ahová tud, de gyorsan.

Gratula a szavazóiknak! Szerintem annyian már nincsenek, mint voltak.

Még ha csak antiszemita lenne, de ettől is aljasabb.
"mert a kormány elvette tőlük a pénzt, így pénzhiányban szenvednek, "
"az önkormányzatok nehéz anyagi helyzetben vannak, kiestek bevételek a durva kormányzati elvonások miatt,"
1-2%-kal kevesebb a pénz, mint a vírusjárvány előtt, holott!
Az államadósság 15%-kal ugrott meg a COVID következtében, azaz, az önkormányzatok 13%-kal TÖBB PÉNZBŐL GAZDÁLKODHATNAK, mint amennyi indokolt lenne, a veszteségek fényében.
És sírnak, félrevezetnek, panaszkodnak, megtévesztenek.
A progresszív-modern Budapest erre tapsol és átkozódik a "gonosz" kormányra, ahelyett, hogy feltenne egy egyszerű kérdést a Karácsonyista város "vezetőinek":
MIKOR AKARTOK VÉGRE DOLGOZNI?
Már lassan két éve hivatalban vagytok és a helyzet napról napra rosszabb, a város rák módjára lépeget hátrébb, hátrébb..., csak a pofátok, az nő, mint az agresszív rákbetegség...

Mit mond ilyenkor a MAZSIHISZ?

Szeretném látni, hogy számszakilag hogyan jött ki ez az eredmény. Hány
pontot kaptak az egyes pályázok ez egyes részterületekért és miért
kaptak annyit.

Mennyi pénzt fizetett eddig a TV?

Na, lehet izzítani a vonalakat, értesíteni a New York Timest és Biden külszolgálatot, hogy a baloldali vezetésű kerület antiszemita módon elhallgattat egy zsidó adót, és hogy ez a budapesti zsidókat a vészkorszakra emlékezteti, ilyen dolgot nem lehet megtenni egy demokratikus kerületben!
Egyébként meg ez a rész: "Ebből a szempontból az MI piaci alapon lát el egy olyan igényt, amit elvileg az államnak kellene kielégíteni. "
pontosan ugyanaz az érvelés, amit az NGO-k szoktak hangoztatni, miközben az NGO-k magáncégként működnek, nem kell elszámolniuk azzal, hogy milyen alapon válogatnak a jelentkezők és a feladatok közül.

Neandermüllernek nincs pénze, de önként és dalolva bukik egyszer 2 milliót itt pedig 1 milliót biztosan.
Na de mennyit nyer zsebbe?
Neandermüller az a majom, aki nem lát, nem látja a szerződéseket, nem hall, nem hallja a mellette levő szobában a kriptobányász gépet nem beszél, semmiről sem tud.

Az a szerencséje a nyertes Milestone-nak, hogy egyik lölő se tudott a pályázati lehetőségről...

Helló! Veled beszélt utoljára.
Elmenekült a tények elől, amit a hazugságaira kapott válaszul.
Töröltette magát, vagy törölték.
Ha rámész a nevére tapasztalni fogod, a hazug commentjei nem láthatók.

Maradjon ott, ahol eddig is volt. Nekem nem hiányzik az a partalan vita amit vele folytattunk.
Kinek van arra ideje, hogy minden hazugságát cáfolja?

Azt szeretnéd, hogy mindenben neked legyen igazad?
:)))
Hát nem! Inkább örihari! :)))

Persze, hogy tudom.
Nem neked, csak néha. :)))

Éppen nyírtuk a rózsabokrot? :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés