Fürjes Balázs: Szó sincs Budapest kivéreztetéséről

2021. február 17. 22:20
A járvány oldalba kapta Magyarországot, mi meg azon vagyunk, hogy segítsünk – mondta Fürjes Balázs Facebook-videójában.

„Mikor fejezik be Budapest kivéreztetését? – kérdik. A helyzet az, hogy el sem kezdtük” – kezdi videóját Fürjes Balázs, aki szerint a járvány idején a kormány azon van, hogy akinek tud, segítsen, beleértve a vállalkozásokat, az embereket, a családokat és Budapestet is. „Lássuk hogyan!” – kezdi sorolni az államtitkár. 

Fürjes Balázs szerint a hitelmoratórium, a lakásfelújítási támogatás, a 13. havi nyugdíj és az SZJA elengedése a 25 év alattiaknak mindenkit, így Budapest másfélmillió lakóját is közvetlenül érinti. Budapest tömegközlekedésének fejlesztése a budapestieknek is szól. Ilyen a HÉV-ek felújítása, 64 új autóbusz beszerzése, a pesti rakpart megújítása és a villamoshálózat fejlesztése. 

„Aztán ami baromi fontos: megvédjük a munkahelyeket. Tízmillió forint kamatmentes hitel minden kis és középvállalkozásnak, adócsökkentések, bértámogatások és járulékok elengedése azoknak, akik a legnagyobb bajban vannak” – sorolja tovább Fürjes Balázs a videóban. 

Végül három számot mond a Budapestieknek: 116, 200, 60.

Ezek: 116 milliárd, amit Budapest kap a város működésére, 200 milliárd, amit a hármas metró felújtására kap a Főváros, és 60 millárd értékű egyéb városfejlesztési beruházás, melyet a Kormány magára vállalt. „Nincs kivéreztetés, mert segítségnyújtás van, ugyanis ez a dolgunk” – zátja mondandóját a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés