Dömötör Csaba bejelentette a nemzeti konzultáció fő témáit

2021. február 17. 8:43
A kormány arra kíváncsi például, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak-e pár korlátozó intézkedés alól.

Napokon belül elindítja a kormány a nemzeti konzultációt az újranyitásról, Dömötör Csaba ismertette a fő témákat a Facebookon. Az államtitkár elmondta: az egyik fő kérdés az lesz, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan vagy a járvány végén egy lépésben kell feloldani. Megkérdezik azt is, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól.

Dömötör Csaba elmondta: érintik majd az este 8 órási kijárási tilalmat, és több kérdés vonatkozik majd az éttermek, szállodák és a sportlétesítmények újranyitására. A válaszadók elmondhatják a véleményüket arról, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a járvány végéig csak azok a külföldiek jöhessenek Magyarországra, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nyugati média tegnap tele volt azzal a hírrel, mely szerint Angliában a vírus újabb két mutánsát fedezték fel, s az angol szakemberekben megfogalmazódott a kétely annak kapcsán, hogy az ismert vakcinák a mutánsok esetében is védettséget biztosítanának.

Ma reggeli hír, hogy orosz kutatók szerint az orosz vakcina az új mutánsokkal szemben is hatásos. Jutott eszembe, hogyan lobbizik az orosz, de a kínai vakcina ellen is a Pfizer lobbista hazai ellenzék. S mi lenne, ha véletlenül kiderülne, hogy a legújabb mutánsok ellen kizárólag az orosz vakcina lenne az egyedüli megoldás? Humoros lenne, ha a tegnap még az orosz vakcina ellen ezerrel kampányoló balliberális ellenzék, s Feri, egyik napról a másikra lelkesen üdvözölné az orosz oltást.
Hofi jut az eszembe, "próbálj meg lazítani.."Tény, hogy a sajnálatos gazdasági, egzisztenciális károkon túl, súlyos, társadalmi szintű pszichés következményeket is hordozhat magában a mostani vészhelyzet. Amiben tragikus, hogy minden komoly szakértő szerint tartóssá válhat.

Ami biztos, hogy nincs megbízható, a probléma minden szövetét megoldó orvosság. Nálunk jóval nagyobb potenciállal rendelkező országok is csak kísérleteznek. Mindenütt egyre feszítőbb a legveszteségesebb, leghátrányosabb helyzetbe került szektorokban lévők helyzete, emberileg teljesen érthetőek a tiltakozások.

Csak zárójelben, a magyarországi ellenzék tisztességtelenül, a politikai céljaikat a nemzeti érdekek, az emberi biztonság fölé, elé helyező viselkedése kizárja e kérdésben /is/ a nemzeti konszenzus megteremtését. Ami sok egyéb mellett, intelligencia kérdése is.
Lehet kérdezni az embereket, mindenki politikai, egzisztenciális determináltsága okán fog reagálni. De mit látni, az egyik országban egyik nap kinyitnak - most legyen az iskola, vagy sípálya - másnap bezárják, mert a járványügyi helyzet felülírja már az egy nappal előtti állapotot is.

A nagy bevásárlóközpontokat talán érdemes lenne később zárni, mérsékelve a zsúfoltságot, a kis boltok, kocsmák esetében is biztos lehetne találni valami lazább keretet.

Az oltási "útlevél" szerintem hosszú távon meg fogja szabni az emberek napi mozgását, Magyarországon és külföldön is. Jön a szép új világ, pardon, már itt van.

Tetszik, hogy a balliberális pártok tele torokkal követelik a pedagógusok azonnali oltását, akkor, amikor kevés a vakcina, amiből több lesz, az orosz és a kínai. De ugyanez a demagóg, fizetett zsoldos csapat naponta ágál.

Egyetértek veled a pedagógusok mielőbbi oltásában. Amit írtam, nem ez ellen szólt, hanem csak a balliberálisok mocskos kettősségét kívántam kiemelni. A Kossuth Rádióban követeli az azonnali oltást, majd rá öt percre nyilatkozó meg tiltakozik az orosz és a kínai vakcina ellen. Akkor most oltson a kormány, vagy ne? S mivel, ha nincs elég nyugati vakcina, amikor a Lancet szerint is biztonságos az orosz vakcina, miért lobbiznak ellene? nem nehéz kitalálni.

Mi a baj az egyidejűséggel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés