Gyurcsány mérné a magyar emberek orrának hosszát

2021. február 16. 16:22
A Demokratikus Koalíció elnöke korábban még azon a véleményen volt, hogy „az EP-választás nem szépségverseny”, most mégis a szépségről értekezik.

Gyurcsány Ferenc kedden Facebook-bejegyzésben reagált a Demokrata publicisztikájára, amelynek szerzője a baloldali női politikusok szépségén élcelődött. Mint a portál szerzője fogalmazott ugyanis: „összegzésül, tudományos tényszerűséggel leszögezhető, hogy a balliberális oldal nő politikusai és női szavazói – finoman szólva – kevésbé nőiesek politikai riválisaiknál, férfi társaik pedig rosszabb megjelenésűek, férfi szavazóik alacsonyabbak, gyöngébb fizikumúak és fiatal nő társaikhoz hasonlóan potyalesőbbek”  áll a Demokrata írásában, amivel szemben már több baloldali közszereplő is felszólalt. 

A volt miniszterelnök is leírta véleményét

Mint bejegyzésében a DK elnöke fogalmazott: szerinte „nem ez befolyásolja a szépséget, a nőiességet és a tehetséget. Ahogy a gyerek életét sem befolyásolja, hogy két anyával vagy két apával nő fel. Egy normális, európai országban legalábbis biztosan nem. Csak már rég nem ilyenben élünk” – fogalmazott

Az egykori miniszterelnök ironikusan hozzátette:

javasolnám, hogy lassan mérjük meg valamennyi magyar ember orrának hosszát, görbületének rádiuszát, homlokának magasságát, arccsontjai távolságát.

Ez lesz a Nagy Nemzeti Felmérés. Végre megtudjuk majd, melyik oldal a szebb. Isteni lesz” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció elnöke. 

Pedig miniszterelnökként Gyurcsány is tett megjegyzéseket politikusok küllemére

A pártvezér írása különösen annak fényében érdekes, hogy miniszterelnökként maga is tett a politikusok küllemére vonatkozó megjegyzéseket, például Göncz Kingával kapcsolatban. A DK elnöke akkor még a többi között úgy vélekedett, hogy az EP-választás nem szépségverseny (említett megjegyzésével ráadásul Göncz Kingán túl Herczog Editre és Gurmai Zitára is utalt – a szerk). Ezt az akkor még létező SZDSZ is „dermesztőnek tartotta” – mondván – „hogy a kormányfő ilyen ízléstelen megnyilvánulásokra képes”.

Egy televíziós műsorban ráadásul

Gyurcsány korábban saját pártja listavezető személyiségeinek külsejéről is tett sértő megjegyzéseket,

amikor azt fejtegette, hogy „szépségversenyen valószínűleg más jelölteket keresnének”.

(Kezdőképünkön Gyurcsány Ferenc mutatja be 2009. márciusában az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltjeit, Göncz Kingát, Herczog Editet és Gurmai Zitát, akik szerinte nem nyernének szépségversenyt. Forrás: MTI archív, NOL) 

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Akinek egy szobája van, az kettőt, akinek kettő van, az hármat, akinek három, az meg családi házat. Akinek öreg, öregecskedő felesége van, az fiatalabbat érdemelne" - mondta szeptember másodikán egy tévéműsorban Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány mindenkit kenterbe ver a hatalmas orrával.

De van:

"...összegzésül, tudományos tényszerűséggel leszögezhető, hogy a balliberális oldal nő politikusai és női szavazói – finoman szólva – kevésbé nőiesek politikai riválisaiknál, férfi társaik pedig rosszabb megjelenésűek, férfi szavazóik alacsonyabbak, gyöngébb fizikumúak és fiatal nő társaikhoz hasonlóan potyalesőbbek..."

Van még ennél lejjebb????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés