A kormány vonja vissza a hatévesek kötelező beiskolázásáról szóló szabályozást!

2021. február 16. 12:02

Arató Gergely
MTI-OS
A Fidesz már eddig is elég kárt okozott a magyar oktatásnak.

„Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hétfőn megerősítette azt, amit a DK már hónapok óta mond: a kötelező iskolakezdés és iskolaérettség eldöntésének tavaly januárban hatályba lépett új szabályozása több ponton is jogszerűtlen. Riasztó, hogy már több mint egy éve nem az számít, hogy mi tesz jobbat egy hat éves gyereknek, nem számít, mit szeretnének a szülők vagy az óvodapedagógusok, sőt, az iskolahalasztás kérelmezésének eljárásával is számos probléma akad. A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy Orbán pánikkormánya már megint az erő eszközével akar megoldani egy pedagógiai problémát, és a szakemberek ajánlásait, valamint a szülők kérését semmibe véve próbálja erőltetni saját életképtelen oktatáspolitikáját. A Fidesz már eddig is elég kárt okozott a magyar oktatásnak, jó lenne, ha lassan véget vetnének ennek a sehová nem vezető ámokfutásnak, és visszavonnák ezt az életképtelen szabályozást.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, oktatáspolitikusa”

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem biztos, h. távlatilag jó-e egy gyereknek, ha egy évvel idősebb lesz, mint az osztály nagyobbik fele. Esetleg az osztályt is zavarhatja. Az majd a felnőtt korban jön, h. egy év ide v. oda nem oszt, nem szoroz.

Ha egész egyszerűen NEM iskola-érett, akkor biztosan van lehetőség halasztásra. Amit lehet, meg kell tenni, h. iskola-érett legyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés