V4 – 30!

2021. február 15. 20:17

Varga Judit
Facebook
A Visegrádi Négyek több mint gazdasági tömörülés.

„1991. február 15-én Antall József, Václav Havel és Lech Walesa aláírásával született meg a Visegrádi Nyilatkozat, amely egy immár 30 éves együttműködés alapkövét rakta le Közép-Európában.

A V4-ek szövetségének köszönhetően a térség 30 év alatt az európai gazdaság motorja és leggyorsabban fejlődő régiója lett. A Visegrádi Négyek azonban több mint gazdasági tömörülés. Értékközösség, amelyet szorosan összetart a keresztény kultúra, a nemzeti szuverenitás, a történelem és a hagyományok tisztelete.

A Visegrádi csoport az elmúlt években határozott és erős alternatívát tudott nyújtani az Európai Egyesült Államok utópiájával szemben, bátran kiállva a Nemzetek Európájának eszméje mellett. Együtt megállítottuk a bevándorlást, megvédtük a határainkat és mind gazdasági, mind politikai szempontból felhelyeztük Közép-Európát a világtérképre. Együtt mondtuk ki, hogy több helyett okosabb Európát kívánunk, amelynek a nemzetállamok és a Szerződések tiszteletén kell alapulnia.

Közép-Európa országai, a V4-ek ma már azok közé az államok közé tartoznak, akik alakítják és formálják az Unió politikáját, érdekérvényesítő képességünk ütőképes, egységünk példaértékű, amely méltóképpen koronázza 30 év szoros együttműködését és kitartó munkáját.

Együtt többre vagyunk képesek!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés