Leleplezést ígért Botkáról, aztán eltűnt – már a rendőrség is keresi Szabó Bálintot

2021. február 15. 19:07
A politikus hétfőn nem jelent meg a korábban nagy leleplezésként meghirdetett sajtótájékoztatóján, és azóta elérhetetlen.

A rendőrség honlapjára is felkerült, hogy eltűnt Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom politikusa, aki vasárnap közösségi oldalán bejelentette, hétfő reggel sajtótájékoztatót tart, amelyen korrupciós ügyekről szóló leleplező dokumentumok nyilvánosságra hozatalát ígérte – számolt be a SzegedMA és a Pesti Srácok.

A szegedi portál úgy tudja, Szabó kora reggel elindult futni, de onnan már nem ért haza, Szabó felesége tett bejelentést a rendőrségen, amely megerősítette az eltűnés tényét. Vasárnap reggel közzétett videójában 

Szabó súlyos állításokat fogalmazott meg Botka Lászlóról és egyes „szegedi oligarchákról”.

Többek között arról beszélt, hogy a volt mszp-s polgármester több kérdésben is hazudott a Cserepes sori piaccal kapcsolatban, amelyet a közelmúltban zártak be veszteséges működésre hivatkozva és szerinte privatizálni akarnak. 

Szegeden szétlopják a városi közvagyont – mondta a politikus, és közölte, hogy a polgármesterrel szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, illetve rágalmazásért feljelentette Botka Lászlót.

Az ígérte, hétfő reggeli országos sajtótájékoztatóján mutatja majd be a részleteket, de végül nem jelent meg a sajtó képviselői előtt és a telefonja azóta is ki van kapcsolva. „aki útjában áll a lopásnak Szegeden, azt egyszerűen eltapossák; legyen az illető helyi kisvállalkozó, piaci árus, tényfeltáró újságíró, vagy éppen önkormányzati képviselő” –  fogalmazott a politikus. A SzegedMa cikke szerint Szabó több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át a Pesti Srácok egyik újságírójának. 

Szabó Bálint politikai pályafutását ismerve nem kizárt, hogy az eltűnése valójában egy figyelemfelkeltésre szolgáló performansz, de mostanra a rendőrség is kiadta a körözést az ügyben, így lehetséges, hogy valami váratlan esemény történt az önkormányzati képviselővel – olvasható a szegedi portál cikkében.

FRISSÍTÉS:

A Police.hu oldalán a szegedi független képviselőről szóló körözés estére eltűnt. A Szegedma azt írja, élve előkerült a képviselő, ám hivatalos megerősítés erről még nem érkezett.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha figyelemfölkeltés, akkor menjen a fenébe. Hadházy-tempó...

Így viszont ez jelenleg elég durva ügynek tűnik.
A szoci önkormányzati képviselő nagy bejelentést tesz Botka "elszámoltatásáról" - MAJD AZONNAL ELTŰNIK?

Mondjuk ha egy Győrben vagy Debrecenben történt volna, már tombolna az egész telex-index-444-hvg-stb.

Ennek a történetnek még nincs vége.

Előkerült. Úgy látszik sikeresen vette a szemináriumot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés