Nem is vagyok zsidó – így nevet magán az Amerikai Pite antihőse

2021. február 15. 11:19
Jason Biggs egész életében zsidókat alakított – nem zsidóként.

Egy bizonyos korosztály fölött, illetve alatt valószínűleg mindenki emlékezik az Amerikai Pite nevű, ezredforduló körüli alpári-altáji komédiás filmes sorozatra, melynek egyik főhősét, Jim Levensteint Jason Biggs alakította – aki többek között az Orange Is The New Black c. sorozatban és egy Woody Allen-filmben is zsidó szerepekben tűnt fel.

A helyzet viszont az, hogy Jason Biggs nem zsidó – és ezzel ő maga poénkodott a minap a Page Six nevű portálnak.

„Attól tartok, ha Hollywood megneszeli ezt, nem fogok több munkát kapni” – nyilatkozta Biggs, hozzátéve: „Különösen most, amikor a kulturális appropriációval nagyon érzékeny időket élünk, még azt mondanák, hogy nem lehet megbízni a szereppel, hiszen nem vagyok zsidó”.

Biggs egyébként nagyrészt olasz, illetve angol felmenőkkel rendelkezik, katolikusként nevelkedett New Jersey-ben. A színész 2008 óta együtt van feleségével, Jenny Mollen színésznővel. Két fiuk van – a második fiú a Lazlo nevet kapta.

(via Neokohn)

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyi bizonyos, nem egy Adam Sandler, aki akkora nagy művésszé érett, hogy hasonló 2-3 magával letarolja az egész "jópofaként" promotált - értsd: bárgyú, alpári - Hollywood-humor"filmeket"...
"Családja zsidó, mindkét oldalon orosz-zsidó bevándorlóktól származik. [6] [7] [8"
De persze, senki ne gondolja, hogy ez utóbbi miatt futtatják, á, az ott nem szokás...

Az nekem új, hogy Charles Bronson zsidó származású lett volna. Tudsz esetleg ezzel kapcsolatban valami konkrétumot belinkelni, mert szerintem ennek fele sem igaz? Valószínűleg azzal kevered, hogy apai ágon lipek tatár származású volt, azoknak viszont semmi közük a zsidókhoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés