Mindent felülmúl az ellenzék felelőtlensége

2021. február 15. 21:04
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu
Szomorú volt látni, hogy fontosabb, hogy a kormány sikertelenségéről szónokolhassanak, mint az, hogy segítsenek a bajba jutott embereken.

„Évadnyitó ülést tartott az Országgyűlés. A Háznak a tavaszi ülésszakban sok fontos döntést kell meghoznia, a többi között a gazdaság újraindításával kapcsolatban. A szokásoknak megfelelően Orbán Viktor napirend előtti felszólalása nyitotta az ülést. A miniszterelnök sok más elhangzott gondolat mellett arra kérte az ellenzéket is, hogy támogassa a járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket. A baloldal azonban megint elszalasztotta a lehetőségét annak, hogy a jó oldalra álljon.

Mintha meg sem hallották volna, miről beszélt a miniszterelnök, úgy fröcsögtek a frakcióvezetők minden másról, amivel a kormányt támadni tudják. Egy szót sem ejtettek arról, hogy hogyan viszonyulnak a kormány gazdasági újraindítással kapcsolatos elképzeléseihez, vagy hogy támogatnák-e azt egy későbbi szavazáson.

Az viszont már most kiderült: a veszélyhelyzet meghosszabbítását nem szavazták meg a baloldali képviselők, így a döntés csak a fideszes többség voksaival születhetett meg.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az ellenzéken múlik, február 22-én hétfőn egy sor fontos intézkedés mellett megszűnt volna az ágazati bértámogatás, a hitelmoratórium, az adó- és járulékcsökkentés, a bérleti díj elengedése, a háziorvosok béremelése és az otthonfelújítási támogatás is. Természetesen ezeket előbb-utóbb az Országgyűlés rendes jogszabályokban elfogadta volna, addig azonban az érintettek minden, az imént felsorolt lehetőségtől elestek volna.

Szomorú volt látni, hogy fontosabb, hogy a kormány sikertelenségéről szónokolhassanak, mint az, hogy segítsenek a bajba jutott embereken.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A demokráciához hozzátartozik, hogy időnként az ellenzék együttműködik a kormánnyal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés