A DK-s polgármesterek csak az EMA által jóváhagyott vakcinával oltanának

2021. február 14. 13:37
Szaniszló Sándor, Cserdiné Németh Angéla, Kiss László, László Imre és Niedermüller Péter szerint „senki életével, biztonságával nem lehet játszani”. Levelet írtak Kásler Miklósnak is.

Levélben kérte Kásler Miklós emberierőforrás-minisztertől öt fővárosi kerület DK-s polgármestere, hogy az általuk vezetett kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinával oltsanak. A polgármesterek vasárnapi online sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt: a Demokratikus Koalíció oltáspárti közösség, tisztában vannak a védőoltás fontosságával és tudják, hogy a vakcina hatalmas előrelépés a járvány leküzdésében, a normális élet visszaállításában. Hozzátette: azonban csak felelősen, kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinával szabad oltani.    

Szaniszló Sándor

„A pánikkormány komoly lobbitevékenységet folytat a kínai oltóanyag ügyében, márpedig az emberek egészségéből nem lehet politikai vagy üzleti kérdést csinálni” – jelentette ki a főpolgármester-helyettes. Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere arról beszélt, levélben tájékoztatta Kásler Miklós minisztert, hogy az önkormányzat által fenntartott szakrendelőben kijelölt oltóponton felkészülten várják a vakcinák érkezését, de a miniszter haladéktalan intézkedését kérte, hogy a kerületbe kizárólag az EMA által törzskönyvezett védőoltások kerüljenek. Kérte az engedélyezett vakcinák közötti egyéni választás lehetőségét is, és azt, hogy az oltásban részt vevő orvosok, ápolók, adminisztratív munkatársak „tisztességes bérezést kapjanak”. 

Cserdiné Németh Angéla

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere közölte, csatlakozik Szaniszló Sándor kezdeményezéséhez, mert a kerületben is azt szeretnék, ha az élet visszatérne a normális mederbe, ehhez pedig minél hamarabb minél több embert be kell oltani. „Ezt viszont nem lehet felelőtlenül, a kormány által ki tudja, honnan összemutyizott vakcinával megtenni” – emelte ki, hozzátéve, nem lehet olyan vakcinát használni, amelynek „bizonytalan a dokumentációja, nem ismerjük a működését, hatásait”.

Kiss László

Kiss László III. kerületi polgármester arról beszélt: a kormány megszorításai ellenére a kerület is kiveszi a részét a járvány elleni védekezésből, és nem hagyják szó nélkül, hogy a kormány az Európai Gyógyszerügynökség által nem jóváhagyott vakcinával oltaná a kerületben élőket, mert, mint fogalmazott az „Óbuda- Békásmegyeren élők is megérdemlik a biztonságot”.  

László Imre

László Imre, a XI. kerület vezetője polgármesterként és orvosként arról beszélt, csak és kizárólag az EMA által jóváhagyott vakcinákban lehet bízni. Nem lehet az emberek életét, egészségét kockáztatni azért, mert a kormány a járványt kezdete óta felelőtlenül, kapkodva, nemtörődöm módon kezeli – jelentette ki. Hozzátette: „a magyar embernek is jár” a bevizsgált, ismert és jóváhagyott vakcina, az egészségügyi dolgozóknak pedig a megbecsülés.

Niedermüller Péter

Niedermüller Péter, a VII. kerület vezetője arról beszélt, Erzsébetvárost is mélyen megrázták a koronavírus-járvány kövtkezményei. Véleménye szerint „a kormány teljesen zavaros kommunikációja végtelenségig elbizonytalanította az embereket”, senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy bevizsgálatlan, kínai vakcinával oltsák be, az oltásból nem lehet politikát csinálni. Ezért azt követeli a kormánytól, tette hozzá, hogy az ország és Erzsébetváros lakóit csak az EMA által bevizsgált és biztonságosnak talált oltóanyaggal oltsák. „Senki életével, biztonságával nem lehet játszani” – hangoztatta.

(MTI)

Összesen 308 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen jogon mondja meg ez a féreg a kerület lakóinak nevében, mivel oltsák őket? Virológus? Nem. Akkor menjen redves anyjába.

Ez nem nettó hazaárulás?
Csak kérdezem.

Azonnal lezárni ezeket a kerületeket, se ki, se be, mindenki maradjon otthon, s várja meg a nyár végére várható nyugati vakcinákat. De addig ne veszélyeztessék a főváros többi lakóját. A polgármestereik sem hagyhatják el a kerületüket.

Kivételt képezhetnek a Szovjetunióban végzett balliberális nyugdíjasok, már amennyiben kérik az orosz vakcina beadását, s be is oltatják magukat.

Én azért szetvalasztom a polgármestereket a kerületek lakóitól.
Nem biztos, hogy örülnek a hátrébb sodrodásnak.

A polgármesterek beszéljenek a saját nevükben. Nincs joguk emberéletekkel szórakozni!
Ha a kerüleükben akár csak egy ember is kérné az orosz vagy a kínai vakcinát, nem engednék beoltatni?

Ja igen, jogilag ez tökéletesen passzol rá.

Szerintem ez a legdurvább akciójuk. Tényleg emberéletekkel szórakoznak politikai haszonszerzés érdekében.

Az operatív törzs nem fog nekik külön programokat szervezni.
Ezekben a kerületekben élők biztonságban vannak, hiába szórakozik velük a polgármesterük.

Legalább az ígért alternatív Operatív Törzse felállítottátok volna - ez is csak blöff maradt -, de így egy szakmai kérdést politikaivá téve csak a görcsös ökörködés maradt nektek. 2022-ben mindenki emlékezzen ezekre a csak a bajkeverésben jártas pártokra.

László Imrét titokban már beoltották és most van képe lebeszélni a 60 év alatti krónikus betegeket az oltásról. Orvos létére! Undorító.

Mindenki szabadon eldöntheti, melyik vakcina tetszik neki. De amiből kevés van, akkor bizony később kerül sorra.
Azt is figyelembe kell venni, hogy hetek, de akár napok is száítanak, hogy mikor kapja meg az ember a vakcinát....

A kerületükben nem mindenki szavazott rájuk.
Miért akarják elvenni az emberek döntési jogát, hogy eldönthessék, melyik vakcinát adatják be maguknak?

Igazad lehet. A Krekó terv a védekezés lassítása és most a dk ezt teszi.

Nem, inkább várnak rá egy-másfél évet.

Te hülye vagy. "Orbán emberei" magyar virológusokkal, és az egészségügyi szolgálat felelős szakembereinek ajánlásai vizsgálatai alapján szereztek be több országban, többek között Szerbiában nagy számban alkalmazott vakcinákat összhangban az EU-s jogszabályokkal. A DK-s polgármesterek még csak érdemi virológiai szakvéleményekre sem hivatkoznak, mert nincsenek ilyenek, egyszerűen politikai pártdirektíva alapján pofáznak - egyébként teljesen dilettáns hadovát. Az oltás nem kötelező, ehhez képest külön undorító, hogy ők egyes oltóanyagokat tiltani akarnak a kerületben.

Szerintem égni fognak.
"A világnak Oroszországban és Kínában kifejlesztett vakcinákra van szüksége a Covid-19 elleni háború megnyeréséhez - mondta Emmanuel Macron francia elnök, és a globális erőfeszítést az idővel szembeni versenynek nevezte, mivel a betegséget okozó vírus folyamatosan mutálódik.
"Együtt kell működnünk a kínaiakkal és az oroszokkal, hogy a tudósaik által kifejlesztett oltások beleillessenek ebbe a nagy többoldalú erőfeszítésbe a világjárvány ellen - amint a WHO a szükséges igazolásokat megkapta " - mondta Macron a Le Journal du Dimanche című lapnak.

Macron az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ACT-Acceleratorjára utalt, amelyet tavaly áprilisban indítottak annak biztosítására, hogy a Covid-19 elleni küzdelemhez szükséges eszközökhöz való hozzáférés globálisan és egyformán elérhető legyen."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés