Von der Leyen nem zárkózik el az uniós oltási igazolvány ötletétől

2021. február 13. 18:17
De csak akkor érdemes vitát nyitni erről, ha a lakosság nagy része már megkapta a vakcinát – mondta egy görög lapnak.

Nyitottnak mutatkozott egy esetleges európai uniós oltási igazolvány bevezetésére az Európai Bizottság elnöke. Üdvözlöm a görög miniszterelnök kezdeményezését – mondta Ursula von der Leyen a Ta Nea című athéni lapnak adott, szombaton megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról a görög felvetésről, hogy akik megkapták a koronavírus elleni oltást, azokat lássák el hivatalos igazolással, amelynek a birtokában szabadon utazhatnának. Az EU-Bizottság elnöke ugyanakkor hozzátette, az európai szintű szabályozásról majd akkor lesz érdemes vitát nyitni, ha már a lakosság nagy része megkapta a vakcinát.

Közben Görögország és Izrael megtették az első lépéseket afelé, hogy kétoldalú alapon kölcsönösen biztosítsák a koronavírus ellen beoltott görög és izraeli állampolgárok számára a szabad utazást. Görög remények szerint az erről szóló megállapodást – amelyhez a tervek szerint Ciprus is csatlakozna – március végéig tető alá hozhatják. Mindhárom érintett országban fontos bevételi forrás a nemzetközi turizmus.

(MTI)

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most olvasom, hogy a teljes átoltottság felé közeledő Izraelbe továbbra is érkeznek a vakcinák. A kérdésre, mihez kezdenek a felesleggel, azt válaszolták, megtartják, és vélhetőleg a környező országokat, pl. a palesztinokat oltják be velük. Vélhetőleg a görögöknek és ciprusiaknak is jut belőle.

Egészen, egészen egészen elképesztő...hogy 2021 februárjában (!!!!!) is van ember (és szavazati joga van b+!), aki MÉG MINDIG itt tart.... hogy halálesetek, meg 0,0000000....%...
Melyik részét nem érted még mindig annak, hogy kórházi ágy (összesen, mindösszesen) a lakosság 0,6%-ának elegendő van egy adott időpillanatban.
Nem értem, föl nem fogom, hogy mi a tökömet nem lehet ezen még mindig érteni?!?!?!??!

Ha van egy betegség, -ami nem halálos egyáltalán, OK? Senki, az ég világon bele nem hal, mindenki meggyógyógyul belőle, DE: szabadjára engedve betelíteni a rendelkezésre álló kórházi ágyakat + a GDP-t termelő,dolgozó középosztály egy számottevő részét hetekre kivonja a forgalomból, akkor összeomlik a rendszer. De úgy, hogy azt te csillagbogár legvadabb rémálmaidban sem tudod elképzelni.
A korlátozások arra vannak, hogy a kórházi ágyak ne telítődjenek be és a dolgozó emberek betegszabi mennyisége se legyen rosszabb, mint egy durva influenzajárvány idején.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés