Niedermüller állítja: nem tudta, hogy a zeneiskolának szánták a Damjanich utcai épületet

2021. február 11. 10:00
A DK-s polgármester szerint nincs olyan dokumentum, amely alapján azt lehetne mondani, hogy 2019 októbere előtt vagy után született volna érvényes határozat azzal kapcsolatban, hogy a Damjanich utca 4.-be egy zeneiskola költözne be.

A napokban már írtunk arról, hogy a nemrég megalakult Freeszfe Egyesület a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épületbe költözött.

Ám az ingatlant korábban már másnak ígérték.

A Vattamány Zsolt által vezetett előző önkormányzat képviselő-testületének szinte minden tagja, beleértve a jelenlegi városvezetéshez tartozó képviselőket is, megszavazta, hogy az épületben a Molnár Antal Zeneiskola kapjon helyet. Az intézményt kifejezetten a zeneiskola számára, annak szakmai vezetésével egyeztetve újította fel az előző, fideszes vezetésű önkormányzat, amely a szakmai elvárásoknak megfelelően, zeneszobákkal, hangszigetelt ajtókkal, ablakokkal, hangolóhelyiséggel és próbatermekkel rendelkezik. Ám ebben az új iskolában egy napot sem tudtak eltölteni a tanárok és a tanulók, mert a baloldali önkormányzat 2019 ősze óta nem adta birtokba nekik, akik azóta is bizonytalanságban élnek.

Felkerestük Niedermüller Pétert, hogy akkor most mi is az igazság, hiszen a Damjanich utca 4. szám alatt található ingatlannal kapcsolatban korábban megjegyezte: sem az előző, sem a jelenlegi kerületvezetés működése alatt nem született olyan határozat, amely szerint az épületben a Molnár Antal Zeneiskola fog működni.

A DK-s polgármester azt válaszolta nekünk: „2019 októbere után egészen biztos, hogy semmiféle döntés nem született. 2019 októbere előtt, ha született bármiféle döntés, arról nincsen semmilyen írásos nyom. Nincs egy olyan dokumentum, amely alapján azt lehetne mondani, hogy akár 2019 októbere előtt, akár 2019 októbere után született volna érvényes határozat azzal kapcsolatban, hogy a Damjanich utca 4-be a Zeneiskola költözik majd be.

Niedermüller Péter

Bár abszurd a feltételezés, hogy a mostani baloldali vezetés esetleg nem tudott a tervről, biztos, ami biztos egy, a neve elhallgatását kérő, a kerületnél dolgozó forrásunknál is rákérdeztünk: „Biztosan tudták” – kaptuk a választ – „hiszen a mostani testületnek számos tagja az előző vezetés alatt is ott ült az önkormányzatban. Sokan közülük IGEN-t is nyomtak a döntési folyamatok során. A jelenlegi alpolgármester, Szűcs Balázs például egészen biztosan ott volt. Később az átadás-átvétel is úgy történt meg, hogy folyamatos kommunikáció volt az új baloldali vezetéssel. Vattamány Zsolt például most is tagja a testületnek és a Bizottságnak is. Nem volt olyan ügy, amiről ne kaptak volna tájékoztatást.

Erről is megkérdeztük Niedermüller Pétert, aki azt válaszolta, hogy azt, hogy az előző önkormányzat mit csinált, kivel és miről egyeztetett, nem tudja.

Sejtelmem nincs. Az előző polgármester úr nem tájékoztatott soha. Nem is tudom pontosan, mi történt” – állítja.

Hogyhogy nem tudta? 

– tettük fel a kérdést, hiszen a testületben ülnek olyan tagok is, akik az előző vezetés alatt is ott ültek az önkormányzatban, ráadásul IGEN-nel szavaztak az erről szóló tárgyalások kapcsán. Esetleg nem vitatták meg a pályázat kiírása előtt ezeket a kérdéseket?

Ugye nem veszi zokon, ha azt mondom, hogy ezt ne tőlem kérdezze meg. Én nem ültem ott” – hangzott Niedermüller válasza. „Nincs olyan határozat, amely azt mondta volna, hogy ki kell adni a Zeneiskolának. Természetesen volt erről szó, hogy ezt a pályázatot ki fogjuk írni, piaci áron fogjuk kiadni, és bárki elindulhat rajta. A Zeneiskola igazgatója egyetlen egy alkalommal volt nálam, ez röviddel a 2019 októberi választások után volt. Onnantól kezdve nekem sem szóban, sem írásban, nem jelezte azt, hogy rossz körülmények között dolgoznának. Ezen a találkozón sem arról volt szó, hogy nekik be kell költözni, hanem kvázi egy udvariassági bemutatkozó látogatás volt. Ha arról lett volna szó, hogy a Zeneiskola oktatási körülményei elviselhetetlenek, akkor gondolom az igazgató úr sokkal aktívabban jött volna, és kereste volna a lehetőségét annak, hogy valamit változtassunk. Most, hogy született egy döntés a pályázaton, most hirtelen kiderül, hogy a Zeneiskola lehetetlen körülmények között dolgozik.

Érdekes. A Magyar Nemzetnek ugyanis Szemendri Gábor, a zeneiskola igazgatója arról számolt be, hogy a 2019-es változások után jelezte a polgármesternek, hogy a zeneiskola szeretné birtokba venni az épületet, amihez már csak egy önkormányzati határozat hiányzott.

A tárgyalás elhúzódott, egyirányúvá vált a kommunikáció.

2019 őszén, közvetlenül a választások után az elsők között kopogtattam be Niedermüller Péter polgármesterhez. Felvázoltam a zeneiskola helyzetét, a támogatását kértem, tulajdonképpen ezt kérem a mai napig” – állítja az igazgató.

 

Nyitókép forrása: A Riporter videója

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazudsz!!!! Az sem igaz, amit kérdezel.
Most már tudod, és azonnal korrigáld a hibádat, bűnödet. Add vissza a zeneiskolásoknak, amit nekik készített a Fidesz önkormányzat.

Ha Kodály és Bartók élne, nem merted volna ezt az arcátlanságot, aljasságot csinálni.

Mondj le!!!! Al-kal-mat-lan-vagy!!!!

A jelek szerint Niedermüller lop és hazudik.
Na most tegye fel a kezét, aki meglepődött.

Mondjuk így legalább látszik, hogy hatalomra kerülve hogyan szolgálják a közéletet. Remélem, hogy ez elég sok embernek fog szolgálni okulásul.

Niedermüller Péter állítása hamis, hogy nincs olyan dokumentum, amely tartalmazná, hogy a zeneiskola számára újították fel az épületet.

Mivel közbeszerzési eljárásban történt a felújítás, így kell kenni önkormányzati határozatnak.
A közbeszerzési eljárás dokumentumában
https://www.kozbeszerzes.hu/da..

https://www.kozbeszerzes.hu/er..
a következő szöveg található, amely bizonyítja, hogy a Budapest, VII. kerület, Damjanich u. 4. szám alatti épületet az önkormányzat zeneiskolának szánta:

II.1.4) A közbeszerzés rövid ismertetése:
Budapest, VII. kerület, Damjanich u. 4. szám alatti épületben zeneiskola kialakítása, melynek során az elvégzendő feladatok különösen az alábbiak:
– 1500 m védőcső elhelyezése falhoronyban (átmérő 13,5 mm),
– 1500 m védőcső elhelyezése falhoronyban (átmérő 16 mm),
– 1250 m védőcső elhelyezése falhoronyban (átmérő 23 mm)
– 200 m védőcső elhelyezése falhoronyban (átmérő 36 mm),
– 114 db L1 jelű 4x14W 3000K lámpatest szerelése,
– 9 db L3 jelű 4x14W 4000K lámpatest szerelése,
– 16 db L4 jelű 1x28W 3000K lámpatest szerelése,
– 20 db L5 jelű 2x28W 3000K lámpatest szerelése,
– 64 db L6 jelű 16W 3000K lámpatest szerelése,
– 14 db L8 jelű kültéri lámpatest szerelése,
stb...

Neander Müller azt is letagadta volna, mint, ahogyan arról sem tudott, - hiszi a piszi - hogy a másik szobában az önkormányzatánál az a hangos bitcoin bányászatra használt gépről. Itt is volt felvétel a gépről mégis tagadta.

https://www.origo.hu/itthon/20..

Hazudik. Mintha lopott könyvből olvasná.......

Hazug egy alak. A pályázati kiírás is arra utal, tudomása lehetett, hogy a zeneiskolának lett ígérve, ezért is készült olyan pályázati kiírás, amely a zeneiskolát kizárta a részvételből.
Szerintem az egész eljárás szabálytalan. Jó lenne, ha a Kormányhivatal vizsgálatot tartana és tisztázná, hogy az eljárásban történt e törvénysértés.

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat január 13-án tette közzé pályázati felhívását a Damjanich utca 4. szám alatti iskolaépület kulturális célra történő hasznosítására. Az ingatlan pályázati úton történő bérbeadásának terve azért is keltett meglepetést, mert ezt az épületet Erzsébetváros előző vezetése a képviselő-testület egyhangú támogatásával a jelenleg több helyszínen működő, 600 fős Molnár Antal Zeneiskola számára újíttatott fel, mégpedig az önkormányzat saját kötségvetéséből, több száz millió forintból, s a célnak megfelelően a zenei oktatáshoz szükséges hangszigetelt termeket alakítottak ki benne.

Ám a pályázati kiírásból már egyértelműen látszott, hogy a jelenlegi önkormányzat nem kívánja átadni az épületet a zeneiskolának, ugyanis az értékelési szempontok között a maximálisan elérhető 100 pontból 30 pontot kaphatott az, aki ,,képzőművészet, színház- vagy táncművészet,, számára kívánja igénybe venni az épületet, ám egyetlen pont sem járt annak, aki zeneiskolai célra szeretné inkább hasznosítani.

A hozzátartozó link lemarad.
Zeneiskola számára 2019-ben felújított épületet kapott meg Erzsébetvárostól a januárban alapított Freeszfe Egyesület
https://pestbuda.hu/cikk/20210..

Nem fog kihallatszani az esetleges abúzus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés