Mester Tamás: Heisler András megbukott mint zsidó vezető

2021. február 9. 18:28
Újabb levélváltásra került sor Mester Tamás BZSH-elnök és Heisler András, a Mazsihisz elnöke között, melyből kiderül: vezetőségi-elöljárósági ülésen tisztázták a BZSH elnökét.

A Neokohn birtokába került levélváltás első felében Heisler reagál Grósz Andor kecskeméti hitközségi elnök levelére. Ebben Grósz Andor arról ír, hogy „ezek az emberek Alapszabályunkat keresztül-kasul hágva, sok társunkat ilyen vagy olyan módon lekötelezve, a Rabbitestület véleményét az esetek többségében semmibe véve kiürítik szervezetünk elsősorban vallási jellegét és egy diktatórikus szisztémát a »Heisler pártot« hozták létre, ahol megvalósították az ötvenes évek hírhedt szlogenjét: »Aki nincs velünk az ellenünk.«”

Heisler erre válaszul többek között ezt írta:

Mester Tamás? Lebukott. A kizárólag neki postázott, egyedi jelzéssel ellátott belső levelem 24 órán belül jelent meg a legszennyesebb oldalon – persze kommentálva.”

Mester Heisler fenti soraira reagált tegnapi – február 8-i – keltezésű levelében, melyben azt írja: a neki felrótt „heisleri hamis vádat” teljes terjedelmében cáfolta, külön összevont vezetőségi-elöljárósági ülés tárgyalta azt. Elmarasztaló határozat vele szemben nem született.

Heisler megbukott. Megbukott, mint zsidó vezető, megbukott, mint MAZSIHISZ elnök is, immár másodszorra”

– mondta Mester levelében, hozzátéve: Heisler András „nevéhez nem fog más tapadni, mint a botrány, a hitközség szétverése, és a kicsinyes bosszúállás.” 

Nem az az első levelezés, amely a Mazsihiszt 2020 nyara óta tépázó belső viszályok sorába illeszkedik. Korábban „goebbelsi stratégiát” és „náci ideológiát idéző gyalázkodást” emlegetett a MAZSIHISZ vezetése ellenfelei kapcsán, erről itt írtunk részletesebben.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Részlet az izraeli történész, Eytan Bentsur: Láng Európa szívében, Kun Béla hatalmának 133 napja című könyvéből, K. u. K. Kiadó, é.n. (2010):

"(1919-ben) A vidéki városokat, mint Salgótarjánt is, emésztette a forradalom lángja. Ezen ipari város munkásainak tömegeit a szenvedélyes kommunista propagandisták irányították, dühüket és elkeseredettségüket a többségben zsidó kereskedők üzleteiben és lakásaiban eresztették szabadjára. Az igazság felé vezető úton többségükben zsidó kommunista propagandisták vezették a tömegeket, hogy dühüket más zsidókon töltsék ki." (79.old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés