Az ideológia kizárólagossága

2021. február 7. 21:34

G. Fehér Péter
Magyar Hírlap
Barack Obama nem győzte hangsúlyozni, hogy Washington elkötelezett a jogállamiság globális érvényre juttatásában.

„Barack Obama volt amerikai elnök egy minapi interjúban nem győzte hangsúlyozni, hogy az új washingtoni adminisztráció elkötelezett a jogállamiság globális érvényre juttatásában, és ez szerinte az elnöksége alatt követett ideológiai áramlat folytonosságát jelenti.

A jogállamiságra való hivatkozás mára amolyan politikai furkósbottá vált minden olyan irányzattal szemben, amely nem követi a balliberális eszméket, ellenáll a tömeges illegális migrációnak, a kevert társadalom kialakításának, a keresztények üldözésének, a genderőrületnek, a hagyományok felszámolásának, a nemzeti identitás lebontásának.

A baloldali elmélethez való beteges kötődés évtizedekkel ezelőtt már majdnem a harmadik világégésbe taszította az emberiséget. Kubában, az Egyesült Államokhoz közel, megjelentek a szovjet közép hatótávolságú rakéták.

Washington tengeri blokádot vont a sziget köré, hogy megakadályozza az újabb fegyverek eljuttatását a kommunista országba. A Szovjetunió engedett, rakétáit visszarendelte, a válság megszűnt.

Ennyit tud nagyjából a nemzetközi közvélemény az akkori eseményekről. A színfalak mögött azonban a teljes szovjet kommunista vezetés tajtékzott a dühtől, hogy a legutolsó pillanatban, rendkívül kiélezett helyzetben, az atomháború küszöbén a pragmatista megoldást kellett választaniuk a világforradalom terjesztése helyett. A kényszerű visszavonulást a kommunista ideológia kudarcának tekintették. Úgy ítélték meg, hogy mindez a nemzetközi osztályharc veresége.

Az igazi kockázat éppen abból ered, hogy Washington – a világforradalom eszméjéhez hasonlóan – saját baloldali elhajlású demokráciasablonját akarja globalizálni. Obama elnöksége alatt már teljesen világossá vált, hogy a »demokráciaexport« márkanév alatt futó program nem más, mint egy, a világot átfogó erőszakos ideológiai átalakítás fedőneve. Végeredmény: a teljes kudarc”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés