Alaptalan vádak: beírták az őszi félév jegyeit az SZFE Neptun rendszerébe

2021. február 3. 18:10
Az MSZP és A DK korábban azt állította, hogy az SZFE vezetése törölte az őszi érdemjegyeket, ezzel érvénytelenítve a félév eredményeit.

A Magyar Nemzet értesülései szerint minden olyan érdemjegyet, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói az őszi félévben szereztek, beírtak az egyetem Neptun-rendszerébe. Ezzel cáfolják azokat a baloldali álhíreket, melyekben azt állították, hogy a hallgatók az őszi szemeszterben kapott érdemjegyeit és kreditjeit nem fogadja el az Egyetem új vezetése. 

A HVG azt állította, hogy a diákok kreditjeit lenullázzák, és át kell vinniük azokat a tavaszi félévre. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egyenesen egy „új SZFE létrehozását” szorgalmazta egy esetleges kormányváltás esetén mondván, hogy „azokat a krediteket, amiket a jelenlegi vezetés törölt, automatikusan átveszi majd az új intézmény”.

A DK közleményt is kiadott, melyben azt írják: „A hallgatók jegyeinek törlése erősen jogsértő, és semmi másról nem szól, mint az erő és hatalom fitogtatásáról. Felháborítónak tartjuk ezt az intézkedést, és nem hagyjuk szó nélkül, hogy a diktatúrába hajló Fidesz-kormány korbáccsal üsse és büntesse azokat, akik kiállnak a szabadságukért és jogaikért”.

A valóság a híresztelésekkel szemben azonban az, hogy a diákok január végéig aktiválhatták a tavaszi félévet „ezt követően – február 1. és 19. között – az őszi félévben szerzett eredményeket rögzíthetik, valamint a vizsgák teljesítéséről is számot adhatnak. A szokásos módon, a teljesítmények alapján állapítják meg a következő félévre járó ösztöndíjakat. Így semmilyen hátrány vagy jogsérelem nem éri a hallgatókat” – írta meg szerdai számában a Magyar Nemzet. 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz egy lepény, ahogy fogalmazott egyszer Balogh Zsuzsa.......lehet rajtuk tovább röhögni.

Egy komoly egyetemen a szarkeverés nem elég a félév igazolásához. Már azt nem értem, hogy az általuk illegitimnek mondott vezetéstől hogyan várhatják el, hogy igazolja a félévet? Az nem illegitim?

Szart nem ér az SZFE diplomája.

a jobb napokat is látott mandiner ma már csak troll-tanya
színházhoz is kb. szar.ka ezredes úr szintjén értenek

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés