A fakezű EU-ban nem lehet megbízni a világpolitika színpadán

2021. február 3. 8:00

Con Coughlin
The Telegraph
Az EU ír intervenciója egyértelműen beleillik a szervezet koronavírusra adott szklerotikus reakcióinak sorába.

„Az EU már a brexit-tárgyalások kezdetekor különös figyelmet fordított az északír kérdésre azzal az indoklással, hogy tárgyalási pozíciója elengedhetetlen a nagypénteki megállapodás megtartása érdekében, ami megszüntette a lojalista és nacionalista közösségek közti évtizedes erőszakot. Sokan viszont azt gyanították, hogy az EU azért koncentrált annyira az ír határra, hogy megnehezítse brit tárgyalópartnerei életét. Mások azt a kérdést tették fel, hogy ez a hozzáállás Brüsszel egységes Írországot támogató intézményi hozzáállását tükrözi-e. 

A mostani felháborító akciójával az EU minden kritikusát igazolta. Az a tény, hogy gyorsan visszavonták az északír protokoll 16-os cikkének aktiválását, nem egy meggyőző érv Brüsszel részéről. 

Az EU ír intervenciója, amivel a 440 millió polgárának elegendő mennyiségű Covid-vakcina beszerzésére való képtelenségét próbálta elfedni, egyértelműen beleillik a szervezet koronavírusra adott szklerotikus reakcióinak sorába. Az Európa számos részét megbénító káosz tavaly, amikor a kormányok egyoldalúan döntöttek határaik lezárásáról és fosztották meg szomszédaikat a létfontosságú védőruha-ellátmányoktól, elsősorban az EU lassú és összeszedetlen reakciójának következménye.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés