Karácsony Gergelyék elbocsátották a keresztényellenes tisztviselőt

2021. február 2. 18:08
Próbaideje alatt megszűnt a munkaviszonya Békés Gáspárnak, a főpolgármesteri hivatal környezetügyi szakértőjének – írta meg a Telex.

Próbaideje alatt megszűnt a munkaviszonya Békés Gáspárnak, a főpolgármesteri hivatal környezetügyi szakértőjének, aki a Magyar Nemzet szerint Varga Judit esetleges bebörtönzéséről szóló mémet osztott meg az interneten – tudta meg a Telex városházi forrásokból. A hírt a Városháza sajtóirodája először nem kommentálta, majd megerősítette a lap számára. 

Békés Gáspár korábban azt írta, miszerint nem tartja hősöknek a Don-kanyarban elesett magyar katonákat, valamint betiltaná a gyerekek megkeresztelését.

Emiatt a Kereszténydemokrata Néppárt a hétvégén Békés eltávolítását követelte. 

„Békés Gáspár a Magyar Nemzetnek azt írta a Varga-mém kapcsán, hogy szerinte a Varga Juditról feltett kérdés és az ehhez fűzött hashtag nem sugalmazza a börtönnel való fenyegetést, mindössze a nemzeti együttműködés rendszere utáni időkről szól. Hozzátette, hogy szerinte a mém művészeti alkotásként értelmezendő, e szöveget is tartalmazó képek alapján nem lehet következtetni a posztoló politikai meggyőződésére. A bárki által öt perc alatt megalkotható, viccesnek szánt tartalommal kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy nem a csok igénybevételével átépített családi ház miatt kell börtönre számítania Varga Juditnak” – írta cikkében a Telex.

A Városháza Békés Gáspár nyilatkozatától korábban elhatárolódott. Mint írták:„hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját”

Fotó: YouTube

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyes döntés volt! A leghelyesebb.

Nem tudtad, hogy Budapesten klímaügyi vészhelyzet van? Azon dolgozott. Azt ugyan nem tudom, hogy csinálta- e vagy elhárította.

FerGeri tánclépések. Egyet előre, kettőt hátra aztán megint előre.

Mert ami sok, az sok!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés