A maszkviselés miatt büntetik a legtöbb szabálysértőt

2021. február 2. 13:41
Az üzletekben, vendéglátó- és szálláshelyeken nem volt szükség rendőri intézkedésekre hétfőn – hangzott el az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

Az üzletekre, a vendéglátóhelyekre, a szálláshelyekre, valamint a szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozások megszegése miatt hétfőn nem kellett intézkedni a rendőröknek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf alezredes elmondta: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 213-szor intézkedtek a rendőrök.

Közterületen 198-an, tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein négyen, egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyeken pedig tizenegyen szegték meg hétfőn a maszkviselési szabályokat – ismertette.   

Hozzátette: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 22 763-szor intézkedtek maszkviselési szabályok megsértése miatt. Közölte: hétfőn a rendőrök a kijárási tilalom megszegése miatt 383 emberrel szemben intézkedtek.

A kijárási korlátozás, majd a kijárási tilalom bevezetése óta 32 746 személlyel szemben intézkedtek országszerte a szabályok megszegése miatt.    

Hétfőn a Magyarországon átutazókkal szemben 46 alkalommal intézkedtek a rendőrök a tranzitszabályok megsértése miatt, a szabályok életbe lépése óta összesen 10 840 ilyen intézkedés volt – mondta Gál Kristóf.     

Hétfőn 7645 esetben ellenőrizték a rendőrök a helyszínen a hatósági házi karanténban lévőket és 2873 hatósági házi karantént rendeltek el országszerte, így kedden 18 030 emberre vonatkozik járványügyi megfigyelés illetve elkülönítés, közülük 1918-an használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobil alkalmazást – ismertette az alezredes.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés