Márky-Zay: Mind a 106 körzetben szükség van az előválasztásra

2021. január 28. 15:23
A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke maga is indulna a Csongrád-Csanád megyei 4-es számú, Hódmezővásárhely-Makó központú választókörzetben.

A Hódmezővásárhely polgármesteri posztját is betöltő politikus online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az előválasztás az egyetlen eszköz a választók aktivizálására, a jelöltek bemutatására, ismertségük növelésére, a hiteles ellenzéki induló kiválasztására. Hozzátette: enélkül lényegesen nehezebb lenne a Fidesz legyőzése az egyéni választókörzetekben.    

Márki-Zay Péter közölte, 65 körzeteben már döntés született arról, hogy a szervezet melyik – nagy többségében civil – jelöltet támogatja.    

Az MMM információi szerint 85 körzetben már több jelölt jelezte indulási szándékát, így ezekben indokolt az előválasztás megtartása – mondta a politikus. Márki-Zay Péter álláspontja szerint 2022-ben a Fidesz-KDNP, illetve az ellenzék közös jelöltjén kívül másnak nem lesz esélye győzelemre, és a pártlistán való bejutáshoz szükséges 5 százalékot sem szerzi meg más szervezet. Ezért ha valaki az előválasztás megnyerése nélkül egyéni jelöltként indul vagy listát állít anélkül kockáztatja a Fidesz legyőzését, hogy abból mandátuma származna – mondta.    

Az elnök ezért stratégiai kérdésnek tartja, hogy senkit ne zárjanak ki az előválasztásból,

és ne gördítsenek akadályt a civil jelöltek indulása elé, annak érdekében, hogy minden indulni szándékozó ezen mérettesse meg magát, s ne a 2022-es választásokon. Márki-Zay Péter 17 körzetben bemutatta az MMM által az előválasztáson támogatott jelölteket. Budapest 6-os körzetében Csordás Anettet, a C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület jelöltjét támogatják, a fővárosi 13-as körzetben Vajda Zoltán önkormányzati képviselőt. Bács-Kiskun megye 6-os, bajai központú választókörzetében Preininger Rozália önkormányzati képviselő és Sörös Gergely alpolgármester indulása mellett egyaránt kiáll a szervezet.    

Baranya megye 1-es, pécsi körzetében Mellár Tamás jelenlegi országgyűlési képviselőt, a 4-es, szigetvári körzetben Alpár György drávaszerdahelyi polgármestert, Csongrád-Csanád megye 3-as, szentesi körzetében pedig Mészáros Gábor korábbi kisteleki jegyzőt támogatják – tudatta az elnök. Márki-Zay Péter azt mondta, amennyiben a Csongrád-Csanád megyei 4-es körzetben nem lesz más olyan jelölt, aki érdemi kihívója lehet Lázár Jánosnak, maga vállalja az indulást.    

A Fejér megyei 3-as, bicskei körzetben ifj. Bogdán János elismert roma politikust, az 5-ös, sárbogárdi körzetben Gottlóz Tibort, az MMM koordinátorát támogatják. Győr-Sopron megye 1-es körzetében Urbán Tibor helyi vállalkozót, az 5-ös, mosonmagyaróvári körzetben Szabó Miklós korábbi MDF polgármestert indítaná a szervezet – közölte a politikus. Komárom-Esztergom 3-as, komáromi körzetben Lakatos Bélát, Ács korábbi polgármesterét, a Pest megyei 2-es, budaörsi körzetében pedig – indulása esetén – Szél Bernadett országgyűlési képviselőt támogatják. Szabolcs-Szatmár megye 1-es, nyíregyházi körzetében Lövei Csaba helyi önkormányzati képviselőt, a 2-es, tiszavasvári körzetben Kiss Krisztián helyi képviselőt, Zala megye 2-es, keszthelyi körzetben Molnár Tibor önkormányzati képviselőt indítja az előválasztáson a szervezet – tudatta Márki-Zay Péter.

(MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekünk a Fidesz előválasztásain kell szavaznunk.-
Ha nem tart a Fidesz minden választókörzetben kiemelten kezelt előválasztást, vagy előválasztás-szerű politikai rendezvényt:
EL FOGJA VESZÍTENI 2022-T-
Miért?
Azért, mert a választást az az erő nyeri meg, amelyről a média a legtöbbet ír, amellyel a legtöbbet foglalkozik.
Ennek pedig egyetlen feltétele: a minél több, magas színvonalú, hiteles, szenvedélyes, lózungos rutin nélküli: politikai hitvallások sorozata.

Szerintem itt van némi feszkó az elmebeteg MZP és a pártok között.

Olyan nagyon nem lennék meglepve, ha lennének még meglepő fordulatok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés