Már a látszatot sem tartják fenn

2021. január 28. 14:52

Szabó Tímea
Facebook
Dél-Afrikával, Jamaicával és Tunéziával vagyunk azonos korrupciós szinten.

„Az Unión belül Magyarországon lopnak a legtöbbet a kormányban. A világon pedig Dél-Afrikával, Jamaicával és Tunéziával vagyunk azonos korrupciós szinten. Orbán a járványt is a saját családjának és haverjainak kitömésére használja, miközben sorra mennek tönkre a vendéglátóhelyek és kisvállalkozások, családok százezrei nélkülöznek és nem kapnak egy fillér támogatást sem. Eközben rekordmagasságba szökkent tavaly a leggazdagabbak vagyona, és Mészáros Lőrinc hoteljei is milliárdokat kapnak. Már a látszatot sem tartják fenn. '22-ben az új kormányban véget vetünk ennek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szabó Timea a szokott ellenzéki módszert követi: állandón a korrupcióról locsog, ellenőrizhetetlen forrásokra, statisztikákra, számításokra, összehasonlításokra hivatkozva. A magyarbarát liberális brüsszeli bürokraták kimutatásai különösen megbízhatóak...

Ugye Gyurcsányról írsz, ja nem. Nem akarsz kenyér nélkül maradni, így elég ha nevetségessé teszed magad.

Néhány rossz hírem van Szabó Tímeának.

Nézzük először egy 2014 évi EU-s beszámolót a korrupcióról

,, Egyes országokban – így Magyarországon (13 %), Szlovákiában (14 %) és Lengyelországban (15 %) – viszonylag sokan tettek említést megvesztegetéssel kapcsolatos személyes tapasztalataikról, de ezek egyértelműen néhány ágazatra koncentrálódtak. Ezekben az országokban a vesztegetési esetek zöme egyetlen ágazatban – konkrétan az egészségügyben – jelentkezik. Nyilvánvaló, hogy az egészségügy szerkezeti problémái ösztönzést adnak arra, hogy a betegek csúszópénzt fizessenek az orvosi személyzet számára. Ugyanis mindegyik említett országban az derül ki a részletes válaszokból, hogy a legtöbben az egészségügyre hivatkoztak, míg az összes többi intézményt vagy ágazatot (pl. a rendőrséget, a vámhivatalt, a politikusokat, az ügyészségeket stb.) a válaszadók kevesebb mint 1 %-a nevezte meg. A szélesebb értelemben vett korrupciót általánosan elterjedtnek tartják ezekben az országokban (Lengyelországban 82 %, Magyarországon 89 %, Szlovákiában pedig 90 %).
Bizonyos országokban – így Portugáliában, Szlovéniában, Spanyolországban és Olaszországban – a megvesztegetés ritkának tűnik, a szélesebb értelemben vett korrupció viszont komoly aggodalomra ad okot: viszonylag kevés válaszadó állította, hogy csúszópénz fizetését kérték vagy várták tőle az elmúlt 12 hónapban. Bár a vesztegetéssel kapcsolatos személyes tapasztalatok látszólag ritkák (1–3 %), a közelmúltbeli politikai botrányok, valamint a pénzügyi és gazdasági válság olyan erőteljesen rányomják a bélyegüket a korrupció érzékelésére, hogy ez a válaszadók általános korrupciós helyzettel kapcsolatos negatív benyomásaiban is tükröződik (90, 91, 95, illetve 97 %).
A következő országok eredményei a korrupció érzékelésével és az arra vonatkozó tényleges tapasztalatokkal kapcsolatos pontszámok tekintetében is lemaradást mutatnak: Horvátország, a Cseh Köztársaság, Litvánia, Bulgária, Románia és Görögország. Ezekben az országokban 6 % és 29 % között van azoknak a válaszadóknak az aránya, akik arról számoltak be, hogy csúszópénz fizetését kérték vagy várták tőlük az elmúlt 12 hónapban, míg 84 %-tól 99 %-ig terjed azok aránya, akik szerint a korrupció általánosan elterjedt a hazájukban. Horvátország és a Cseh Köztársaság a jelek szerint valamivel kedvezőbb képet nyújt, ugyanis kissé jobb pontszámot ért el a csoport többi országához képest.,,
https://eur-lex.europa.eu/lega..:52014DC0038&from=GA

Talán ezen a linken behívható lesz
https://tinyurl.hu/FDe5/

Mindezek után kijelentem, hogy szerintem Szabó Tímea egy farkatlan kuvik.

Ha egy középkorú, ereje teljében lévő nő, mint Szabó Timea frusztrált, akkor megette a fene az egészet...

Mivan Timi! Nem kaptál a lánchídpénzből?

Dilinyós vagy. Ennyi.

Sőt rosszabb. Amíg a padlásokra vissza nem söpritek az elorzott terményt, az államosításokat és vagyonelkobzásokat vissza nem csináljátok, az utolsó helyet sem érdemeljük.

Magácska az értelmességnek legalább a látszatára adhatna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés