Emberéletekbe kerülhet

2021. január 28. 14:22

Dömötör Csaba
Facebook
Az EU három (!) hónappal később kötött szerződést az AstraZenecával, mint Nagy-Britannia, ahol már jóval előrébb tartanak az oltási programban.

„Egyre több részlet derül ki arról, hogy is szúrhatták el Brüsszelben a közös vakcinabeszerzést. A Die Welt interjút készített az AstraZeneca igazgatójával. Ebből kiderül, hogy az EU három (!) hónappal később kötött szerződést, mint Nagy-Britannia, ahol már jóval előrébb tartanak az oltási programban. A szigetország meghatározó lapja, a Times közben arról ír, hogy Brüsszel csak a saját döntési eljárásait okolhatja, amiért lassan lépett. Azt írják, hogy Brüsszelben a közös beszerzéssel el akarták kerülni a »vakcinanacionalizmust«, de az eredmény egy lassú és bürokratikus folyamat lett.

Ez a történet nagyon sok mindent elmond arról, mi a különbség a demokratikus felhatalmazáson alapuló, számon kérhető és cselekvőképes kormányzás és az átláthatatlanul működő, lobbiérdekeknek kiszolgáltatott bürokrácia között. Ami »békeidőben« csak zavaróan lassú döntéshozatalt jelent, az most emberéletekbe kerülhet. Nagyon drága tanulság.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos így van, de ne felejtsük el, hogy az angol/svéd cégnek ott van a legnagyobb gyártóközpontja ( Wrexham) és nézzünk magunkba, ha nálunk lenne a legnagyobb gyár, mi is megpróbálnánk sumákolni, hogy itthonra mindenképp jusson.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés