A kormány elutasította a rendkívüli ülésnap kezdeményezését

2021. január 28. 18:06
Az ellenzéki pártok szerint a Fidesz nem akarja, hogy az emberek pontos képet kapjanak a járványkezelésről.

Az ellenzéki pártok szerint az Orbán Viktor vezette fideszes kétharmad nem akarja, hogy a magyar emberek pontos képet kapjanak a koronavírus-járvány kezeléséről, a gazdasági válságról vagy a kínai vakcinával kapcsolatos kérdésekről.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum csütörtökön az Országgyűlés házbizottságának ülése után közös közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: a kormánypártok elutasították, hogy részt vegyenek az ellenzéki pártszövetség által beterjesztett rendkívüli ülésnapon, amely napirendre tűzte volna három vizsgálóbizottság létrehozását.    

„Hiába a rendkívüli helyzet, az aggasztó heti halálozási és fertőzésszám, a vakcinakáosz, a munkavállalók és az álláskeresők tarthatatlan helyzete, iparágak teljes csődje, az országot irányító fideszes politikusoknak fontosabb a közpénzek kiszivattyúzása, a fölösleges beruházások folytatása, az oligarcháik hizlalása, az ellenzéki önkormányzatokat kivéreztető politikai bosszúhadjárat” – olvasható a közleményben.    

Az ellenzéki pártok azonban – ahogy fogalmaznak – ebbe nem nyugszanak bele: hétfőn ott lesznek a parlamentben és folytatják az Orbán-kormány ügyleteinek feltárását. Az ellenzéki pártok jövő hétfőre kezdeményezték az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, hogy megvitassák a koronavírus-járvány kezelését célzó, általuk elégtelennek tartott kormányzati intézkedéseket.

(MTI)

Fotó: Momentum Mozgalom, Facebook, január 19.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés