Márki-Zay, az önjelölt hobbimessiás

2021. január 27. 14:05

Rákay Philip
Facebook
A polgármester bátor, amikor rágalmazni kell, majd gyáván pénzt tarhál rajongóitól a büntetésre.

„Nem kérem én, hogy mindenkiből bújjon elő a hobbipszichológus, de némi ember- és karakterismeret azért jól tud jönni alkalmasint. Pláne, amikor olyan emberről beszélünk, akiből, papíron legalábbis, az ellenzék egyik potenciális miniszterelnök-jelöltje is lehet. Visszaolvasva e mondatot, magam is hátra hőkölök, de mit lehet tenni: ezen a szinten vegetálnak szivárványék, hogy náluk még ilyen hangyakaliberű figurák is szóba kerülhetnek. Szegény hazánk...

Márky-Zay Péter önjelölt hobbimessiás az elmúlt másfél hónapban nem egyszer állt bíróság előtt, s jogerősen többször is elítélték büntetőügyben, rágalmazásért. De polgári perekben is zajlik ellene eljárás, például jó hírnév megsértése miatt. Nem ő az egyetlen a magyar közélet színpadán, aki ilyen ügyekbe keveredik, de amit ennek kapcsán művel, az kétségtelenül egyedi, és mindent elárul az ő személyiségjegyeiről.Például az ő »gyakorló keresztényi« ötlete volt anno – a bíróságok megregulázása kapcsán – létrehozni a verbiro.hu weboldalt, amely a Márki-Zay és Hadházy-féléknek nem tetsző ítéleteket meghozó bírókat listázta volna. (A DK-vezette haladóknál úgy látszik régről becsípődhetett a listázás, mert nem képesek elszakadni ettől a régi bolsevik és náci hagyománytól. Gondoljunk csak a jobbikos Gyöngyösi Márton zsidólistázós ötletére, a momentumos Berg Dániel jobboldali vállalkozásokat összegyűjtő, majd ellehetetleníteni akaró agymenésére, vagy épp Cseh Katalin két nappal ezelőtti feketelistázására.)

De vissza Márki-Zayhoz, aki a legutóbbi, őt elmarasztaló jogerős ítéletek kapcsán koncepciós pereket, meg bírói elfogultságot emlegetett. Érdekes szerzetek ezek az ellenzékiek, amikor számukra kedvező döntést hoz a bíróság, az persze természetes, sőt maga az igazság győzelme, a demokrácia ünnepe, amikor meg elmarasztalják őket, az nem más, mint Orbán diktatúrája.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hadhazy azt hazudta, hogy az USA külügyminisztérium meghívására utazott ki.
Akku ekkorát tud hazudni, más egyéb galadsagra is képes.

Orwelli szöveg... ez maga az újbeszél, a duplagondol.

"... álságos, álkeresztényi cukormázzal leöntött, butácskán felületes, intellektuálisan nyomasztóan hiányos, ám arrogánsan önelégült politikusi karakter ..." - hajszálpontos jellemzés.

Jakab, Márky-Zay, Dobrev, Karácsony, Fekete-Győr. Ha ezek közül valamelyik egyszer miniszterelnök lenne, ... szegény Magyarország. Nem is hiszem el, hogy valóban ez lesz a kínálat. Szerintem fognak keresni egy normálisabb és elegánsabb jelöltet. Olyan Conte-félét az egyetemi világból. (Félreértések elkerülése végett nem a futóbolond Lattmannra gondolok.) Lehet, hogy már meg is van, csak nem akarják idejekorán kitenni a karaktergyilkolásnak.

Ha ezeket jelölik, a pártlogika alapján nyilván Dobrev, illetve a szétszóródott szociszavazók kedvence, Karácsony közül kerül ki a győztes. Dobrevnél kellemesebb ellenfelet a Fidesz számára ki sem lehetne találni, Karácsony pedig már nem az a jóvágású, mosolygós, szelíd fiú, mint korábban, hanem egy nyafogós, tehetetlen, fészbukhuszár, marionett báb főpolgármester.

Ellenzékváltást, most!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés