Obama árnyéka

2021. január 26. 16:05

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Mire számíthatunk Joe Bidentől? – ez az európai politika egyik nagy kérdése az elmúlt napokban.

„A liberális elit örömtáncot járt, Biden megválasztásától az Obama-érában megszokott stílus visszatérését remélik, azt a balliberális hegemóniát, amit ők a dolgok normális működésének tekintenek.

Helyreáll a világ rendje, vége a négy évig tartó Trump-elnökségnek, ami számukra csupa váratlan fordulat, kiszámíthatatlanság, gyakran kellemetlen meglepetés volt. Nyugtalanító volt, hogy Trump nem a libe­rálisok keretrendszerében gondolkodik, hogy tőlük eltérően nem kioktatja és fenyegeti, hanem támogatja Orbán Viktort, hogy nemzeti szuverenitásról és kereszténységről beszél, nem pedig az ő szivárványszínű dogmáikról. Az pedig különösen zavarta őket, hogy megválasztásával újra képviselve, újra megtisztelve érezte magát az amerikai társadalom azon nem elhanyagolható része, amelyet a liberálisok a médiában és a szórakoztatóiparban is élvezettel gúnyolnak és megvetnek.

Beiktatása után Biden nem tétlenkedett sokáig, aláírt egy sor rendeletet, amelyek egy része erősen bevándorláspárti – a republikánusok szerint már első napján nagyon rossz irányba fordult. Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi vezetője például arra emlékeztette Bident, nem a szélsőbaloldalnak tartozik a választási győzelmével. A demokrata elnök tizenegymillió, már az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlónak adna állampolgárságot. Egy másik, szintén nagy port kavart rendelet arról szól, hogy a gyerekek a saját, választott nemüknek megfelelő mosdót használhassák, és ennek megfelelően vegyenek részt a különböző sportokban is. Önmagában is aggasztó, hogy a genderideológia annyira fontos Bidennek, hogy első intézkedései közt gondol rá, a sportra vonatkozó rész pedig nyilvánvaló fenyegetés a női sportolóknak, kapott is támadásokat rendesen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés