Nyílt levél Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének!

2021. január 26. 8:41

Kovács András
Facebook
Önnek most eljött a lehetősége arra, hogy a magyarok és az európai polgárok bizalmát visszaszerezze! Kérem éljen ezzel a lehetőséggel!

„Tisztelt Ursula von der Leyen! 

Európa bajban van! A koronavírus-járvány harmadik hulláma közeleg, miközben egyre több országban jól láthatóan kezd fogyni a türelem. Ön egy erős, stabil és prosperáló kontinenst ígért 2019-ben. Aktív politikát, és egy valóban gondoskodó bizottságot szerettünk volna látni, és erről beszéltek Önök is a választási kampányban. Ismét csalódnunk kellett. Miközben a bizottság értelmetlen ideológiai háborúkat folytat és az illegális bevándorlást továbbra is egy fantasztikus dologként kezeli, aközben arra nem voltak képesek, hogy legalább a járvány elleni védekezés részeként idejében megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzenek a nemzetközi piacokon. 

Egy ilyen helyzetben két út van Ön előtt. Az egyik, hogy beismeri, hogy teljesen alkalmatlan a pozíciójára, és lemond, sőt kezdeményezi az Európai Bizottság megszüntetését. A másik lehetőség, hogy végre az európaiak érdekében valódi lépéseket tesz annak érdekében, hogy a megfelelő mennyiségű vakcina beszerzésével sikerüljön az emberek egészséget, és ennek révén a gazdaságot is megóvni. Történelmi felelősség, és egyben történelmi feladat ez. Ha sikeres lesz, akkor az Ön nevét a következő nemzedékek a legtiszteletreméltóbbak között említik majd. 

Tisztelt Elnökasszony! Bízom benne, hogy sikerülni fog rendet teremtenie a teljesen széttartó bizottságban! Bízom benne, hogy képes lesz megoldani ezt a roppant nehéz helyzetet, és nem hallgat azokra, akik szerint a hallgatás és a problémák elkendőzése vezet el a sikerhez! Önök mindig arról beszélnek, és oktatják ki az embereket, hogy a nagy kihívásokat csak Brüsszel tudja megoldani, és nem a nemzetállamok. Itt az idő, hogy ezt be is bizonyítsa, mert most tényleg nagy a baj! 

A Szovjetunió magyarországi uralmának a végeztével mi magyarok azt hittük, hogy végre nem birodalmi központokból mondják meg nekünk, hogyan is kell élnünk. Sokat adtunk, és sokat is kaptunk Európától az elmúlt évtizedekben, de most vízválasztóhoz érkeztünk. Ön, és az Európai Bizottság az elmúlt években gyakorlatilag a magyar ellenzék mellett kampányolt, miközben a magyar kormánynak ott tettek keresztbe, ahol tudtak. Ennek ellenére az Orbán-kormány a helyén maradt! Önnek most eljött a lehetősége arra, hogy a magyarok és az európai polgárok bizalmát visszaszerezze! Kérem éljen ezzel a lehetőséggel!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Újra kell tárgyalni a Szerződést!
Ursula előre is menekülhetne a bajok elől.

Vajon miért nem adja ki az eu a vakcinabeszerzésre vonatkozó szerződéseit?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés