Szijjártó Brüsszelben: Magyarország nem várhat a központosított beszerzésre

2021. január 25. 14:23
A külügyminiszter szerint nemzeti érdekünk, hogy felgyorsítsuk a beoltást.

Magyarország nemzeti érdeke, hogy felgyorsítsa a koronavírus elleni oltás folyamatát, és erre készen áll, a kérdés pusztán az, hogy mikor érkezik nagyobb mennyiségű oltóanyag az országba – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, a Külügyi Tanács egynapos ülésének szünetében hétfőn. Szijjártó Péter magyar újságíróknak hangsúlyozta, a szükséges oltóanyagok biztosításhoz Magyarország nem várhat a központosított Brüsszeli beszerzésre, ez ügyben a saját döntéseit is meg kell hoznia.    

Kijelentette: választ kell adni arra a kérdésre, miként lehet, hogy a központosított brüsszeli vakcinabeszerzés „kudarca” mellett egyes brüsszeli bürokraták arra fordítják energiájuk jelentős részét, hogy támadják azokat az országokat, amelyek más oltóanyagforrások után is néznek. Magyarország véleménye szerint az orosz oltóanyaggal kapcsolatos együttműködés fontos Európában – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Sorosunió fővárosa, Brüsszel is csak egy város, még ha a korrupcióé is.
Az igazság ott is igazság, bár az igaz, csak addig, míg elhangzik.
Mert utóélete: nincs, elnyelik Dzsordzsi bácsi megvettjei, a gajdolók, a Jourovák, Sassolik, Timmermansok... Csehek, Donáthannák, Ujhelyik

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés