Előállítottak két embert a fehérvári fegyveres rablás ügyében

2021. január 25. 14:10
Fegyverrel raboltak ki hétfőn egy boltot Székesfehérváron. A TEK nagy erőkkel érkezett meg, a hajtóvadászat pedig eredményesnek bizonyult.

Fegyverrel raboltak ki hétfő reggel egy autóalkatrész-szaküzletet Székesfehérváron, az elkövető lövést is leadott gázpisztollyal. A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök két férfit előállítottak – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. Az MTI értesülései szerint a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel vonult ki a helyszínre és környékére, hogy segítse a rendőrség munkáját az elkövetők kézre kerítésében.

Az információt Szemerei Péter sajtóreferens megerősítette. A rendőrség közleménye szerint a Zámolyi úton lévő autós bolt parkolójában egy maszkot viselő férfi egy, a járművéből éppen kiszálló férfihez lépett, akihez a gyanú szerint gázpisztolyt tartott és az üzletbe kísért. Az ott lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe és feküdjenek a földre, a vezetőtől pedig a széf kinyitását kérte, és leadott egy lövést is.    

Az egyik alkalmazott több ezer forintot adott át az elkövetőnek, aki ezt követően a sértettet az autójába kényszerítette, hogy azzal távozzanak. Néhány perc elteltével a sofőrt megállásra szólította fel, majd kiszállt a kocsiból, és gyalogosan elmenekült. A bűncselekmény során senki nem sérült meg. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított eljárást, és az esettel összefüggésben két férfit állított elő, akiket kihallgatnak.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés