CÖF-CÖKA: Az Európai Bizottság a pénz és Soros foglyává válhat

2021. január 25. 12:34
Csizmadia László úgy vélekedett: „nem beszélhetünk demokráciáról, csak áldemokráciáról”, mert a bizottság nem hallgatja meg az európai polgárok véleményét.

Az Európai Uniónak nem lenne szabad eljutnia oda, hogy a pénz hatalmának és Soros Györgynek a foglyaként rabságba küldje az európai polgárokat – kommentálta a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke az Európai Bizottság azon döntését, amellyel elutasította az uniós szintű kisebbségvédelmi jogalkotást a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban. Csizmadia László a CÖF-CÖKA hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten úgy vélekedett: „nem beszélhetünk demokráciáról, csak áldemokráciáról”, mert a bizottság nem hallgatja meg az európai polgárok véleményét. Közölte: a civileket megdöbbentette, hogy az Európai Bizottság (EB) annak ellenére lesöpörte az asztalról a polgári kezdeményezést, hogy azt az Európai Parlament (EP) is nagy többséggel támogatta. Ezért a jövőben a civilek feladata, hogy mindent elkövessenek az Európai Unió reformja, a népfelség elvének érvényesülése érdekében - fűzte hozzá.

Arról is szólt, az amerikai elnökválasztás kimenetele azt bizonyítja, hogy a balliberális oldal a világon mindenhol előre megírt forgatókönyv szerint dolgozik. Csizmadia László azt mondta, ennek a megírt forgatókönyvnek a példája volt Magyarországon a közmédia székházának 2018. decemberi, ellenzéki képviselők általi „elfoglalása” és a Parlament elleni, ugyancsak 2018-ban történt roham (a munka törvénykönyvének módosítása, az úgynevezett rabszolgatörvény ellen tüntettek), valamint a 2006-os rendőrsortűz és lovas attak. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője úgy vélte, az Európai Unió intézményi válságának újabb jele, hogy az EB „kinyírta” az egyetlen hathatós demokratikus eszközt, az európai polgári kezdeményezést; ezzel ugyanis azt üzente az európai polgároknak, hogy felejtsék el a közvetlen demokráciát.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg, amikor „kizárólag külföldről finanszírozott civil szervezetek alakítják” a világ Magyarország-képét, a CÖF-CÖKA-nak növelnie kell aktivitását. Ez azt jelenti, hogy ha „bármilyen negatív kritika éri hazánkat”, például az antiszemitizmus vagy a cigányellenesség hazug vádja, akkor a CÖF jogot formál véleménye megfogalmazására – mondta a szóvivő. Kiszelly Zoltán a CÖF-CÖKA mellett működő C12 szakértői csoport tagja kifejezte reményét, hogy az új amerikai elnök, Joe Biden megválasztása után ugyanolyan magas szinten maradnak a magyar-amerikai kapcsolatok, mint Donald Trump elnöksége alatt. Ennek érdekében a CÖF-CÖKA levélben gratulált Joe Bidennek a beiktatásához.

Szerinte a jó kapcsolat alapját képezheti, hogy a magyar védelmi kiadások mértéke a NATO-tagországok iránt megfogalmazott amerikai elvárásoknak megfelelően csaknem eléri a GDP-arányos 2 százalékot. Továbbá az, hogy az amerikai USAID, az Egyesült Államok külhoni segélyekkel foglalkozó szervezete és a magyar kormány 2018-ban megállapodott az üldözött keresztények megsegítésének összehangolásáról, illetve hogy mindkét kormány aláírta az élethez való jogról, az abortusz korlátozásáról szóló genfi nyilatkozatot. Szintén közös pont a közel-keleti béke, Izrael biztonságának garantálása és az antiszemitizmus elleni fellépés – sorolta Kiszelly Zoltán.

(MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'Brüsszel' függetleníti magát az EU tagországaitól, máshol talál befolyásos támogatókra.

Az EU diktatórikus módszereket alkalmaz, amelynek már semmi köze a demokráciához. Erőszakkal központosítja a hatalmat, amelyet a tagállamoktól von el. Ugyanakkor a számára nem szimpatikus feladatokat áttolja a tagállamokra.
Amennyiben a tevékenységét nézzük az EU-nak, korszerűtlen, bürokratikus, lassú és eredménytelen. Ennek legfőbb okozója az Európai Unió Parlamentje, ezért ezt a szerveztet fel kellene számolni.

A korrupció fővárosa: Brüsszel.
Európát immár a bizottságtól deklaráltan G. Soros NGO-i irányítják.
G. Soros felvásárolta az EU intézményeit: Parlament, bíróság, bizottság.
Ezek a szervezetek átadták feladat- és hatáskörüket az NGO-knak.
Vera Jourova pl. ma egy G. Soros-szóvivő, uniós tisztségviselő státusba maszkírozva. Ebből következően Vera Jourova törvénytelenül szólal fel bármilyen, európai polgárokat érintő ügyben.
Ursula von der Leyen jelenleg a szürkezónában mozog törvény és törvénytelenség határán, de már ezért is illegitim.
David-Maria Sassoli - az Európai Parlament elnöke – mivel nem képes, vagy nem hajlandó a parlament munkáját a törvényi kritériumoknak alávetni, büntetőjogi felelősség alá esik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés