A DK törvényjavaslatot nyújt be a szabad vakcinaválasztás érdekében

2021. január 25. 14:39
A párt közleménye szerint a kormány kezében van a döntés: megszavazzák a törvényjavaslatot, és ezzel növelik az oltási hajlandóságot, vagy elutasítják és tovább csökkentik.

A Demokratikus Koalíció oltáspárti politikai közösségként azt szeretné, ha minél többen beadatnák maguknak a koronavírus elleni vakcinát – tartalmazza a párt által kiadott közlemény. Ezt nem segíti, hogy ma nem lehet tudni, szabadon választhatunk-e a vakcinák közül, írják.

A pánikkormány hetek óta össze-vissza beszél ebben a kérdésben is, ezért a Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a szabad vakcinaválasztás érdekében, amely kimondja: mindenki maga döntheti el, hogy milyen vakcinával oltatja be magát”, tartalmazza a dokumentum.

A párt azt követeli, hogy senkit se lehessen például arra kényszeríteni, hogy olyan vakcinával oltsák be, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

A DK szerint a kormány kezében van a döntés: megszavazzák a DK törvényjavaslatát, és a szabad vakcinaválasztással növelik az oltási hajlandóságot, vagy elutasítják és tovább csökkentik az oltási kedvet – fejeződik be a közlemény, amelyet Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja jegyez.

(MTI-OS)

 

 

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Járni jár, de nem jut."

Röhej.

Annak idején a H1N1-nél három orvost (köztük a háziorvosomat) kérdeztem, beadassam-e a vakcinát. A vállukat vonogatták...

De most majd Gipsz Jakab nem KÉR A) oltásból (amiből esetleg van az országban), mert neki B) a "szimpatikus" (amiből esetleg nincs az országban)?!? Ez az egész Megasztár/X-Faktor/Való Világ-féle szavazósdi bolondot csinált az emberekből...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés