Homofób kommentek miatt kizártak egy képviselőt a Renew Europe frakciójából

2021. január 23. 13:25
A litván politikusnak azért kellett távozni a liberális frakcióból, mert perverzeknek nevezete a homoszexuális embereket.

Homofób kommentek miatt kizárta a litván EP-képviselőjét, Viktor Uspakicsot a Momentumot is magába foglaló Renew Europe frakciója.

A hírről beszámoló Euronews szerint a politikusnak belső fegyelmi eljárással kellett szembenéznie, miután olyan kommenteket posztolt a közösségi médiában, amelyekben „perverzeknek” nevezte az LGBT+-közösség tagjait.

A liberális képviselőcsoport szerdai közleményéből kiderült, hogy Uspakics  kizárását „azonnali hatállyal” megerősítették.

„A homofóbiának nincs helye a Renew Europe családjában” – mondta Dacian Ciolos elnök.

„Mint politikai közösség, mélyen elkötelezettek vagyunk az LMBTQ-emberek jogainak védelme érdekében. Uspakics úr hozzászólásai nem egyeztethetők össze azokkal az értékekkel, amelyeket becsülünk” – tette hozzá.

Az oroszországi születésű politikus, aki egyébként a litván munkáspárt vezetője is, egy levélben bocsánatot kért megjegyzéseiért, amik „talán túl durvák voltak”, de „kiragadták őket a kontextusból”.

A Renew Europe-nak így 97 képviselője maradt az Európai Parlamentben, akik közül már csak egy litván.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kesz, ennyi volt a velemeny- es szolasszabadsagnak?
De tessek mondani, gondolni meg lehet perverznek az egesz orult betucsaladot? Vagy gondolatbunt kovet el az, aki nem hajlong es hajbokol a ket labon jaro Hulyeseg elott?

Mondj igazat, és betörik a fejedet...

Röndnek kő lönni!

Aha, szóval ha te idegesen szólsz a gyerekedhez, házastársadhoz, vagy bármely embertársadhoz, akkor neked soha többé nincs jogod ahhoz, hogy bárkitől is azt várd és kérd, hogy ne beszéljen idegesen a másikkal? Mert logikusan ez következik abból, amit leírtál. Azt a bűnt, amit már elkövettél többet nem kérhetsz másoktól. Vajon ezt magatokra miért nem alkalmazzátok?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés