Merkeli intelmek vagy járatlan út

2021. január 23. 12:48

Csalóka a mérlege, ugyanis nem egy kiemelkedő eseményre fogunk emlékezni, ha a Merkel-korszakról beszélünk.

2021. január 23. 12:48
Kurucz Orsolya
Demokrata

„A német politika sorsfordító pillanatai mind nagy vezetőkhöz kapcsolódnak. A német visszatérés a nagyok asztalához az európai integráció kezdeményezése révén Konrad Adenauerhez, az újraegyesítés Helmut Kohlhoz köthető. Angela Merkel most tölti kancellárságának tizenhatodik és egyben utolsó évét, és felmerül bennünk, hogy mi kapcsolódik majd az ő nevéhez.

Csalóka a mérlege, ugyanis nem egy kiemelkedő eseményre fogunk emlékezni, ha a Merkel-korszakról beszélünk, inkább számos belpolitikai és európai döntés fűződik hozzá, amelyek jelentős hatással voltak az egész térség politikai és gazdasági fejlődésére.

Angela Merkel meghatározó szerepet játszott a gazdasági válság európai begyűrűzésének kezelésében – bár majd az utókor fogja csak tudni megítélni, hogy a görögökre kényszerített intézkedéscsomag a megfelelő megközelítés volt-e. Az európai uniós pénzügyi fegyelem betartására és betartatására vonatkozó törekvés is hozzá kapcsolódik. Ezzel párhuzamosan Németország elérte a híres »fekete nullát«, az egyensúlyon alapuló költségvetést, azaz államadóssága egy-két évig folyamatosan csökkent, amire addigi 22 éves történelmében nem volt példa. A jelenlegi rendkívüli válságkezelés változtatott ezen a trenden, most azonban a gazdasági teljesítmény szinten tartása az elsődleges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. január 23. 23:41
Úgy fognak rá emlékezni, hogy a kancellársága idején indult el Németország betelepítése a barbárokkal.
Párhuzamos különvélemény
2021. január 23. 22:45
"...felmerül bennünk, hogy mi kapcsolódik majd az ő nevéhez." Wir schaffen das. Végül mégse. Ennyi.
ittésmost
2021. január 23. 19:44
erre is emlékezzünk azért - mikor Putyin elsütött egy szexista poént - milyen lapos pillantást vet Merkel a fordítás után! https://www.videoman.gr/hu/67725
istvanpeter
2021. január 23. 17:59
Angela Merkel a háttérhatalom magas rangú ügynöke, aki elárulta Németországot és Európát is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik