A vb negyeddöntője a tét a magyar-lengyelen

2021. január 23. 12:28

Barátság ide, barátság oda, nagy lesz a tét.

2021. január 23. 12:28
null

Szombaton rendezik az első középdöntős csoport – amelyben a magyar válogatott is szerepel – második fordulóinak összecsapásait az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon.

A magyar csapat hibátlan mérleggel, a németeket legyőzve jutott tovább az első csoportkörből, és csütörtökön a brazilokat is térdre kényszerítette, így már csak egy lépésre van a vb előtt célként megfogalmazott legjobb nyolc közé jutástól, azaz a negyeddöntőtől.

Ehhez a lengyeleket kell legyőzni – a mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.

Bár a legutóbbi két meccsünkön simán kikaptunk a lengyelektől, azóta eltelt öt év, és ez már nem az a gárda, amely a riói olimpián negyedik lett. Mindkét fél alaposan megváltozott, és most jó esély kínálkozik a Gulyás István, Chema Rodríguez, Nagy László vezette magyar nemzeti csapat előtt, hogy győztesen jöjjön ki a küzdelemből – írja felvezető cikkében a Nemzeti Sport.

Van néhány csapattársam az ellenfélnél, a balszélső Przemyslaw Krajewski, a jobbszélső Michal Daszek vagy a kapus Adam Morawski, és semmiképpen sem szeretném egész évben azt hallgatni tőlük, hogy legyőztek minket” – mondta a lapnak Szita Zoltán, a magyar válogatott balátlövője, aki a lengyel Wisla Plock csapatában légióskodik. – „Sokat beszélgettem velük a világbajnokság előtt, azt mondták, jó formában van a válogatott, és az itteni eredményeiket látva igazuk volt.

Patryk Rombel lengyel válogatottja az elmúlt öt évben rendre leszerepelt a világversenyeken, ha egyáltalán eljutott odáig…

A riói olimpia negyedik helye után számos meghatározó játékos visszavonult, és elindult egy nagy generációváltás. A 2017-es vb-n a 17. hely jutott a lengyeleknek, ami a legrosszabb vb-helyezésük volt. 2018-ban és 2019-ben ki sem jutottak az aktuális világversenyre, míg a tavalyi Eb-n három vereséggel a 21. pozícióban zártak, ami megint csak a valaha volt legrosszabb Eb-helyezésük.

A lengyeleknek ezért szabadkártya kellett ahhoz, hogy a mostani vb-n részt vehessenek, az eddigi teljesítményükre viszont nem lehet panasz: Uruguayt 14, Brazíliát 10, Tunéziát 2 góllal győzték le, míg az Európa-bajnoki címvédő spanyoloktól csak eggyel kaptak ki. A korábbi évek sikertelensége is közrejátszhatott abban, hogy az egyiptomi torna elején egyetlen lengyel tv-adó sem közvetítette a mérkőzéseiket (érdeklődés pedig lett volna rá, a brazilok elleni meccset 200 ezren követték a YouTube-on), a jó szereplés hatására azonban ez is megváltozott.

A lengyeleknek nyerniük kell ellenünk ahhoz, hogy életben tartsák a továbbjutási esélyeiket, egy vereséggel „elszállnának”. A mérkőzésről lapunk is beszámol majd.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Petr David Josek

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2021. január 23. 19:18
28 : 21 -re vezetünk, 7 perc van hátra :D
kisgul
2021. január 23. 16:42
Jóbarátság ide, vagy oda, de nekünk kell győzni!
gyaloggos
2021. január 23. 14:01
HAJRÁ MAGYAROK! ÚGY vélem, nem lesz könnyű, a spanyolokkal is nagyon szoros meccset játszottak a lengyelek! DE! MEGLEHET ez, természetesen!
vip era
2021. január 23. 13:54
Nehéz lesz,de továbbjutunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik