Csaknem 400 migránst vett fedélzetére az Ocean Viking hajó

2021. január 23. 15:13
Két nap alatt összesen 374 migránst vett fedélzetére az SOS Mediterranée civil szervezet hajója.

A szervezet közlése szerint 106 újabb embert a partoktól 28 tengeri mérföldre vett fel péntek este a civil hajó. A migránsok között, akik gumicsónakon vágtak volna neki a hosszú tengeri útnak Európába, összesen 30, 12 évesnél fiatalabb gyerek volt. Az Ocean Viking – amely január 11-én futott ki Marseille-ből – csütörtökön és pénteken három alkalommal összesen 374 embert vett fel a fedélzetére, akiknek a többsége Fekete-Afrikából – Guineából, Szudánból, Sierra Leonéból – indult útnak.

A marseille-i székhelyű SOS Meditarrenée szervezet hajója az előző öt hónapban Olaszországban vesztegelt. Jelenleg Líbia az Európába irányuló migráció egyik legfontosabb tranzitországa.

(MTI)

Címlapkép: Giovanni Isolino / AFP

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lipóciában már készülünk a szerencsétlenek befogadására. A nyolcvan éves tantinak már épp ideje lesz kiköltöznie a 100 négyzetméteres lakásból egy idősek otthonába, s a szeretet jegyében átadni azt egy tíz gyermekes muszlimnak. Így járva kedvébe Karácsonynak is. A Városházán már egyébként is elkezdték felmérni a menekültek számára biztosítható lakásokat, készülve Orbán 22-es bukására.

Miért álltok szóba ilyen primitív emberekkel, mint fekete fene.

Lipóciában is várjuk őket, itt nálunk már úgyis sok a zsidó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés