Tüntetést szerveznek az országos nyitás mellett

2021. január 22. 17:18
Az esemény iránt már több mint harmincezren jelezték érdeklődésüket, továbbá közel hatezren azt, hogy ott is lesznek. 

Hivatalosan a koronavírus-fertőzés által okozott veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozások február 1-ig vannak meghosszabbítva, ugyanakkor ahogy korábban mi is megírtuk, Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth Rádiós interjújában arról is beszélt, hogy akkor lehet elkezdeni gondolkozni a korlátozások visszavonásán, ha az összes egészségügyi dolgozó és a veszélyeztetettnek minősülők is be lettek oltva. Közben Facebookon létrehoztak egy eseményt, „Országos nyitás!!!” címmel, melyben február elsejére tüntetni hívják az embereket a Hősök terére, a korlátozások eltörléséért.

Az esemény leírásában azt írják: „Felszólítok minden Vállalkozót, alkalmazottat és érintettet, hogy amennyiben a kormány tovább húzza a korlátozó intézkedéseket, abban az esetben jöjjenek el a megadott időpontban a Hősök terére és közösen tiltakozzunk a megszorítások ellen. Tegyünk közösen azért, hogy legyen jövőnk és munkánk illetve munkahelyünk!!! Ha más üzlet egységek nyitva lehetnek akkor mi is nyithassunk ki!” Hozzáteszik, hogy amennyiben a korlátozó intézkedéseket addig vissza vonják akkor az esemény elmarad. Az esemény iránt már több mint harmincezren jelezték érdeklődésüket, továbbá közel hatezren azt, hogy ott is lesznek. 

(Nyitókép forrása: Facebook)

Összesen 645 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oltakozás után mennek tüntetni?

Ezek a tüntetésszervező marhák maguk alatt vágják a fát: megint nő a fertőzöttek száma, tehát hosszabbítani kell a tilalmakat. Ráadásul, a rendőrségnek is lesz reakciója: majd éljék meg a rabosítást...

Ez most Momentum-BLM / Momentum-Antifa / Olimpia PÁrizs/Igen, Budapest/nem

Sartre-t a német megszállás idején felkereste egy fiatalember. Azt mondta, hogy mester, rákos az édesanyám és a végét járj és én érzelmileg és erkölcsileg úgy gondolom, hogy mellette kell maradnom, végig kell őt kísérnem ezen a szenvedésteli úton. Igen ám, de erkölcsileg és érzelmileg azt is gondolom, hogy nekem el kell menni makizárnak, harcolni a németek ellen, és védeni a hazámat, Franciaországot. nem tudok dönteni, kérem, hogy segítsen ebben a döntésben.

Öt, perc, tíz, perc negyedóra, fél óra, Sartre hallgatott, míg a fiatalember meg nem értette, hogy nincs válasz. Neki kell döntenie, mert bárhogy dönt, kínlódni fog.

Életem, az feltűnt, hogy nálunk pontosan ez folyik?
Nálunk nyitva vannak az általános iskolák
Nálunk nyitva vannak mindenféle boltok
Nálunk nyitva vannak a szépségszalonok
Napi száz halottunk van (a szokásoson felül, nézd meg a ksh adatait).
De nem a halottak száma a lényeg, hanem a szabad kórházi ágyaké. Melyik részét nem értitek még mindig ennek!?!?? Össze akarjátok omlasztani az egészségügyet?!?!?
Vannak betegségek, amik ellen az oltás véd csak. Évszázadokig itt voltak, az oltások eltüntették.
A járványügy tudja, mit csinál, nyerjünk nekik időt.
Hagyjátok már abba, hogy toporzékoltok, mint egy hisztis gyerek, hogy ő most már várt eleget, csokit akar!
És nem a halál a legrosszabb, ami történhet veled, az egyik középkorú barátnőm majdnem megvakult, maradandó szemkárosodása lett. csak úgy mellesleg. A halálra legyinthetsz, hiszen veled kapcsolatban minimális az esélye....no de legyintesz az élethosszig emlékül maradó egészségkárosodásra is? Ó, ne aggódj, a "gyógyultak" között leszel a statisztikában.
Menjél csak tüntetni! Hajrá!

Esetleg lehetne egy "maradj otthon" tüntetést szervezni az étterme elé, és barátságosan szétverni?

A lényeget nem érted.
EZ olyan, mint amikor azért sopánkodnak, hogy miért este 8 után nem lehet kimenni, akkor kezd el fertőzni a vírus? (agyhalottak....)
Az emberi találkozások számát próbálják minimalizálni. Az emberek a barátaikkal általában esténként, vagy estébe nyúlóan, szórakozóhelyeken, éttermekben találkoznak. Az, hogy a kávézók zárva, 8-ra mindenki haza kell érjen - az jelentősen csökkenti a találkozások számát.
Nem véletlenül hozzák ezeket az intézkedéseket.
És az össz gazdaságnak is ezek fájnak kevésbé.
És a vendéglátós víz felett is tud maradni, ha elvitelre/házhoz dolgozik.

Mi a többiekhez képest bőven lazítva vagyunk.
Nincs értelme annak amit mondasz, ugyanis nem önmagában létezik senki.
Nem csak azt vállalod, hogy megfertőződsz, hanem azt is, hogy fertőzővé válsz. Tetszik érteni? Ez nem magánügy.
Szar ügy, értem én, de viseljük már méltósággal...

Aki turizmusból élt eddig, az elborzasztó helyzetbe került. Aki ráadásul adómentesen, v. nagyon keveset adózva tette ezt, az nagyon rossz helyzetbe került, mert egy szegény ország szerény segélyezésére számíthat.

Ezzel együtt, NEM lehet feloldani a távolságtartás, maszkviselés szabályait. Csak az átoltottsághoz közeledés segíthet.

A vendéglősök sokat tehetnének azért, h. a házhoz szállítás vonzóbb legyen. Ehhez meg kéne tanulni hasonlót nyújtani, mint a jó házikoszt.

Tisztességes ételhez, nem ingyen, de elfogadható áron utóljára cca. 3 éve, Vászolyon húsvétozva, Balatonszőlősön ettem, egy frissen, szépen felújított kisvendéglőben, két alkalommal is. Az ilyesmi annyira fehér holló a nem kicsi, észak-pesti agglomerációs községben, ahol lakunk, két, nagyobb vendéglővel, h. nincs is. Itt mindenki osztrák színvonalon akar élni, lehetőleg legalább jó házi minőség előállítása nélkül. Kevés zöldség, főtt rizs, petrezselyem lespórolva, krumpli, tészta.

Lengyelország más, ott az a természetes, h. a pénzért valami finom jár. Itt mintha sértés lenne, h. a megélhetésért dolgozni kell.

Kedves Valodi!

Jól ismered a vidék helyzetét, az agrárium munkaerő gondjait, a falvak elnéptelenedését, a földek parlagon hagyását, azt, hogy nincs becsülete a földműves munkának, hogy a magyar vásárlók cserben hagyják a magyar termelőket, helyette az EU más országaiból behozott élelmiszeripari szemetet eszik, a magyar paraszt meg kénytelen áron alul eladni az aljas multiknak a terményeiket, a megbízható alapanyagból otthon főzött ételek helyét felváltotta a többségében kétes minőségű hússal, zöldséggel, gyümölccsel operáló éttermek világa.

Szerinted a mostani krízis okán nem kellene újragondolni a vidék eltartóképességét, és a vendéglátásban, egyéb szolgáltató ágazatban felszabadult munkaerőt nem kellene az agrárium felé orientálni? Oda, ahol van munka és keresik is a munkaerőt? Felkelteni az érdeklődést a bizonyos szintű önellátás iránt?

További lendületet adva az Általad is támogatott ökológiai gazdálkodásnak. Dániában 2020-ban húsz százalékra emelték a bio gazdálkodás arányát, ami Magyarországon 1.5-2 százalék.

Szóval Neked milyen alternatív javaslataid vannak, túllépve azon, hogy beállsz a kritizálók kórusába. Tudsz munkát ajánlani az itt kommentelőknek- Ferer, sciantillator, stb - , no nem azt, hogy hagyják el az országot, s menjenek ki a biztonságos, a vírust maguk mögött hagyott Ausztriába, Németországba, Olaszországba, vagy a még biztonságosabb USA-ba dolgozni -, ha igen szólítsd meg őket.

A vírus csak előjele annak, amiről Harari írt a Homo deus című könyvében, a robotika, az automatizáció milliók munkáját fogja feleslegessé tenni.

Egyébként őszinte együttérzésem azoké, akik most súlyos megélhetési válságba kerültek. Csodálkozom, hogy a DK, Szanyi még nem követeli a szolidaritás jegyében egy bizonyos vagyoni sáv fölöttiek - milliárdosok, bankok, multinacionális cégek - egyszeri, rendkívüli különadóját.

Értelek, fővárosiként magam is megértettem Ángyán koncepciója fontosságát, miként nem értettem meg azt, hogy Orbán miért farolt ki belőle, miért hagyta a vidéket pusztulni, de amit joggal citálsz az az, amire azt mondják, hogy elfolyt víz.........Konkrétan most mit javasolsz például az említett lázadóknak, milyen munkát keressenek?

S azért jó lenne ha bevallanád, hogy a 22-es kormányváltásra készülők Neked, Ángyánnak már megígérték, hogy átültetik a Ti javaslataitokat a gyakorlatba , s erről Te száz százalékban meg vagy győződve, Ángyán koncepciójának, a magyar agrárium problémái megoldásának egyedüli letéteményese a Gyurcsány vezette koalíció? Szerinted a magyar föld tényleg Gyurcsányékat "szomjazza" ? Szóval konkrétan hol, melyik agrárgazdaságban - Gőgös, vagy a másik oldali - tudsz nekik munkát ajánlani.

S tudod jól, a tegnap senkit sem érdekel, ha van mögötte teljesítmény, ha nincs. A Fidesz példája is ezt igazolja, a hecckampányban, az érzelmek felhevítésében, a hazugság, a demagógia napi "sugárzásában" merült ki a balliberális taktika.

Írod, hogy szavaztál rájuk, mármint a Fideszre. Szerinted nem az a kisebbik rossz, ha magyar oligarchák kezében marad a föld, s nem a külföldiek kezében? Látod Te egyáltalán, hogy mit takar az ország, benne a magyar föld jövője szempontjából egy esetleges balliberális győzelem? vagy csak a sértettséged, s nem az ország jövője iránti felelősségérzeted motivál? A revans, amibe az agráriumon túl, az egész ország belepusztulhat.

vagy arra vársz, hogy a marokkói polgártársak szedjék le nálunk is a paradicsomot?

Akár nevesíthetted is volna az ellenzéki pártelitet, kampányfőnököket, az éhségmenet milliomos szervezőit.

Legyél ott, vár a lélegeztetőgép...de Te fizesd a számlát, s ne a normális többség.

Hosszú lenne és messze vezetne az okok vizsgálata, megértése, de ez van. Más a lengyelek munka morálja, motivációs szintje. Keserves. Nemcsak a mezőgazdaság terén nagy a különbség, szinte mindenben.

Megérne egy hosszabb elemzést. Az egy nagy, szintén sokat szenvedett és gyönyörű ország.

A bakelit lemezeden elromlott a barázda, egyfolytában ugyanazt ismételgeted, s nem válaszolsz a kérdéseimre.........Te vagy a Gőgös?

Sajnálom, de orvosi eset vagy.

Szerintem ez nem aktuálpolitikai kérdés. Ellenzéki vagyok, de azt mondom minél előbb le kell kapcsolni ezeket az őrülteket.

Van ott is mindenféle, de az általános kép jobb. Már van föld alatti gyalogos átvezetés a Krupuvkiról (ez a zakopanei fő-sétálóutca, a Piac és Gubaluvka felé, legutóljára, sajnos, majdnem három éve voltunk kinn, és döbbenten láttam, h. bizony, össze van graffitizve.

Különben annyira rendesek és segítő készek és egyáltalában, az egy nagyon szép ország. Nagyon várom a Covid végét, nagyon jó lenne ismét nekivágni, a kocsi majdnem magától tudja az utat. Messzebb már nem megyünk, pedig mindkét Szilézia is szuper.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés