Így tiltakozok a túlzott lezárások ellen

2021. január 22. 22:01

Dúró Dóra
Facebook
Feljelentem magam a Mi Hazánk által ma meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében.

„Feljelentem magam a Mi Hazánk által ma meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében, hogy így tiltakozzak a túlzott lezárások ellen. Észszerűtlen, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekeit, ezért ma szándékosan megszegtem a kijárási tilalmat este 8 óra után, lakóhelyem egy km-es körzetében futottam. Négy gyermekem van, a munkaidőmön kívül igyekszem minél többet velük lenni: délutánonként együtt tanulunk, játszunk, különórákra visszük őket, vacsorázunk, mesélünk, és lefekszenek. Mire végzek a velük kapcsolatos teendőkkel, bizony bőven nyolc óra után járunk, így csak ilyenkor tudok például sportolni is. Ha kutyát sétáltatni lehet késő este, akkor talán kisgyermekes szülőként futni is. Jelentkezzen, akinek veszélyeztettem az egészségét!

Lemondok mentelmi jogomról, hiszen a Mi Hazánk egyetlen pártként megszüntetné ezt az elavult jogintézményt, mert mi komolyan gondoljuk a törvények előtti egyenlőséget. De a munkához való alkotmányos jogot is, ezért támogatjuk a kis- és középvállalkozásokat vendéglátóhelyeik újranyitásában is, ezért vállalok szolidaritást a lázadó vendéglátósokkal e saját polgári engedetlenségemmel, illetve kész vagyok fogyasztani a megnyitást vállaló vendéglátóhelyeken is, ahol egyszerre így sem tartózkodna több ember, mint pl. egy átlagos élelmiszerüzletben, nem beszélve a plázákról, ahol akár több ezer ember van egyszerre jelen.

Az uszodák és edzőtermek megnyitását is szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom, a lezárásellenes párt, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását, hiszen a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor. A késő esti futás tiltása ugyanolyan kontraproduktív, mint a 19 órai boltzár, mely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók.

A túlzott lezárások elleni tiltakozást a mihazank.hu/lezarasellen oldalon lehet aláírni!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, jobb esetben tiltakozom, nem tiltakozok.

Aztán kedves Dóra, ebben most nagyon nincs igazuk.

Harmadrészt pedig láthatóan kezd ráülni az ügyre a bolsi-libsi társaság. Nem egy okos dolog, ha összehoznak egy tüntetést, azt fel kell oszlatni. Abból meg jó nem lesz.

Úgyhogy legyenek észnél már!

22 05 alatti aggodalmamat arról, hogy a libsik ráülnek a Dúró féle kezdeményezére kitűnően igazolja a @Ferer nevű régi/új troll itt megjelent tevékenysége.

Csalódtam. Nagyot.

A termelő szektorból, kedves.
ipar, mezőgazdaság, kereskedelem, ilyesmi. A szolgáltatóipar nem minden, és ami a legfontosabb: pótolható.
Foglalkozz valami pótolhatatlannal. (vagy vész esetére tarts ilyet is a lehetőségeid között) Akkor nem te leszel az első, akit kiszór egy (bármilyen) válság.

nagyon beakadt nektek ez a lemez...

Csacsiság egy ilyen ötlet, hiszen már kéznyújtásnyira van a vakcina, a tömges oltás, a korlátozások jelentős enyhítésének lehetősége.

Igen, nekem is egyből ez jutott eszembe, amikor a tervezett tüntetésekről olvastam. Illetve menjenek, de a rendőrség csak azok jelenlétét engedélyezze, akik rendelkeznek egy napos negatív teszt eredménnyel, s mindenki regisztrálja magát az esetleges fertőzések nyomon követhetősége okán.

Értelmes, vállalható kormányzati alternatíva, politikusok hiányában az egész ellenzék a járvány hátára felkapaszkodva próbál aljas módon magáról hallatni. Dórika, a politikai prostituált.

Ha nincs bevételed, nem is fizetsz adót, szóval nem egészen értem a problémádat.

Az önkormányzatnak fizetendő iparűzési adó épp most lett megnyirbálva, pont a szolgáltatóipar védelmében. Megy is a hiszti, hogy kivéreztetik az önkormányzatokat, nem tetszik újságot olvasni?

Kijelölt helyeken, szabad téren sportolni, de figyelem! rendőrségileg ellenőrzötten csakis sportolni! - lehessen.
Pl. a szabadtéri bajnokságok félbeszakítását sem helyeseltem.
Főleg a 21 éven aluliakét.
Jön a tavasz, szabadtéri zenés rendezvényeket, célközönség, 30 év alattiaknak - - kizárólag táncra, mozgásra - szintén engedélyezni kellene.

Kötelező, az ne legyen semmi.
Esetleg a vérbaj, ha tüsszentéssel is terjedne és hasonlók...

Márpedig az amatőr tízezrek az alap, én a focira gondoltam...
Miért veszélyes, ha egy héten 2-3-4-szer találkoznak a futballpályán fiatal srácok és jól kimozogják magukat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés