Fekete-Győr: Ne vegyen orosz vakcinát a kormány az Unió engedélye nélkül!

2021. január 22. 12:18
A Momentum elnöke Orbán Viktor Putyin felé tett gesztusaként értékeli az orosz vakcina beszerzését.

A Momentum elnöke arra kéri Facebook-oldalán a kormányt: ne vegyen az uniós engedéllyel nem rendelkező oltóanyagból. Ismert, Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken jelentette be, hogy nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárol Magyarország.

Magyarország nemzeti érdeke, hogy a világjárvány körülményei közepette, az oltás felgyorsítása érdekében újabb biztonságos és hatásos oltóanyagot biztosítson” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Fekete-Győr szerint azonban meg kellene várni az uniós hatóságok engedélyét, mielőtt bevásárolnánk. A politikus az OGYÉI jóváhagyását nem tartja elegendőnek.

„Bár a kormány arról beszél, hogy a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte az oroszok vakcináját, sejthetjük, hogy ez valójában mit jelent: ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást” – sejtet a momentumos vezető.

Szerinte továbbá „a keleti diktatúrák vakcinái valahogyan mindig átláthatatlanabb módon készülnek, mint a nyugatiak”.

„Veszélyes, és a védőoltásokba vetett általános bizalmat is rombolja, hogy Orbán Viktor így próbál baráti gesztusokat tenni Vlagyimir Putyinnak, pláne néhány nappal azután, hogy az orosz elnök újra bebörtönözte legfőbb politikai ellenfelét” – hozza összefüggésbe az elmúlt napok oroszországi eseményeit a kormányfő lépésével Fekete-Győr.

„Felszólítjuk a kormányt: ne a védőoltásokkal szórakozzanak, és várják meg az uniós hatóságok engedélyét, mielőtt milliárdokért rendelnek még nem engedélyezett vakcinákat!” – zárja sorait a Momentum elnöke.

A témához kapcsolódik az a csütörtöki hír is, miszerint Merkel is támogatja az orosz vakcina uniós engedélyeztetését. „Ha az EMA engedélyezi ezt az oltóanyagot, akkor a közös gyártásról vagy a vakcina használatáról is beszélhetünk” – mondta a kancellár.

Összesen 279 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én beoltatom magamat az orosz vakcinával. Kérem Fegyortol a 100000 ft-ot.
Csak nem diszkriminatív, hogy az oroszra nem adna?:-)

Szia! Fegyőr azt nem mondta meg, kinek a pénzét osztogatná?
Én kérem:-) kérjük sokan tőle:-) ő ígérte:-) majd a külföldi támogatói állják a cehhet.

a halottak mint tudjuk demokrata szavazok

Fegyor... te nagyon hulye...
tizegynehany eve a Nabucco ugy kapcsan megkapta a Fidesz az orosz nagykovettol hogy gazdasagi kerdesbe nem kell politikat keverni.
akkor allva tapsolt ennek az egesz ballib oldal.
elfelejtettetek?
mert egeszsegugyi kerdesbe meg annyira se kell mint gazdasagiba...

felolem amugy uljon otthon oltatlanul oszig az osszes nyomentumos de masok helyett ne akarjanak donteni

neki az a logikaja hogy nem lehet jo olyan vakcina ahol nincs buzihazassag meg kiskoruak fele genderpropaganda

megerteni ezt csak liberralt aggyal lehet

venni kene egy orosz jogi szakertot is hogy ultessuk le ezt a tulmozgasos pocskoszorut mert mar baromi irritalo

Mert orosz vakcinát csak Merkelnek szabad rendelni az Unio engedélye nélkül, ugye? És: lesz szabad vakcina választási lehetőség, ugye, kötözködő-fontoskodó-üresfejű Fegyőr?

Ki vagy te, hogy megmondd mit csináljon a kormány!?

Nem az van Fegyőrke, hogy köszönjük az orvosoknak, Köszönjük az egészségügyben dolgozóknak!
Mégsem bízol a magyar orvosokban, a magyar kutatókban?

Tudjuk karácsonykor csomagóljuk be a nagymama ajándékát, az általad propagált újságba.
Ennyit is érsz!

Szerintem arra hajt, hogy valaki jól megverje.

Az EU egy aszpirint se tud bevizsgálni.

A Pesti tévén a politikai elemző és az újságíró is megszakértette a vakcinákat. Akkora marhaságokat állítottak teljes bizonyossággal, hogy nem is értem, hogy a 24.hu-s Nagy József miért nem gyógyszer engedélyeztető. A sok hülye gyógyszerészre és orvosra van bízva, amikor ezekre, mint Gyurcsány meg Fegyőr és Nagy Jóska, kellene bízni.

Azért tisztázzunk valamit! A magyar jogszabályok ami a fogyasztók érdekeit illeti sok tekintetben sokkal szigorúbbak voltak az uniós jogszabályoknál. A jogharmonizáció sok tekintetben tekinthető visszalépésnek. Gondoljunk csak a NÉBÍH által készített horrorisztikus képekre. A belépésünk előtt ilyen viszonyok ki sem alakulhattak volna.

De egyébként hová vezet ez a politika? Hogyan lesz ebből együttélés, ha mégsem jön össze az európai egyesült államok?

"A Momentum elnöke Orbán Viktor Putyin felé tett gesztusaként értékeli az orosz vakcina beszerzését." - nem vagyunk hadiállapotban Oroszországgal, gesztusokra nincs szükségünk, a vakcinát sem ajándékként kapjuk.

Érdekes, hogy egy igazi emberbarát, az országban élők életéért, egészségéért minden politikai-anyagi érdekeltség, számítás, cél nélkül őszintén aggódó, a népet a mély sötétségből a megvilágosodás útjára vezetni szándékozó humanista ennyi kritikát kap. András! Ugye milyen hálátlanok az emberek? Érdemes ezekért ennyit dolgoznod, itthon és külföldön? Ha rám hallgatsz, akkor elhagyod a politikusi pályát, fiatalon még találhatsz magadnak értékteremtő munkát. Látod, az emberek nem értik meg, hogy őket szeretnéd megvédeni a gonosz orosz birodalomtól.

Bizonyára érzékeled azt is, hogy koalíciós partnereid - MSZP, DK -többségi, idős tagsága még nem akar átkelni veled a politikai Níluson, köti őket a múlt, s félnek a túloldali bizonytalantól.

Emlegetik is egymás között az öregek Hofi elhíresült szavait arról, hogy az oroszok érnek ide előbb.

A magam részéről csak az orvosoknak hiszek, nincs jogom, alapom megkérdőjelezni a véleményüket. Azt a vakcinát fogom elfogadni, amit a magyar orvosok szakmailag jónak minősítenek.

Fegyőr ne vegyen levegőt az EU engedélye nélkül.

"Ne vegyen orosz vakcinát a kormány az Unió engedélye nélkül!" Ezzel párhuzamosan pedig: "Minden covid miatti halott az Orbán lelkén szárad." Ki van ez jól találva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés