Szijjártó: Nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország

2021. január 22. 09:11

Moszkvából jelentkezett élőben a külügyminiszter.

2021. január 22. 09:11
null

Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután pénteken Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi tárcavezetővel tárgyalt. Szijjártó Péter közölte, hogy az erről szóló szerződést az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alappal (RFPI) az éjszaka írták alá.

„Magyarország nemzeti érdeke, hogy a világjárvány körülményei közepette, az oltás felgyorsítása érdekében újabb biztonságos és hatásos oltóanyagot biztosítson” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Rámutatott, hogy a beszerzés emberéleteket ment, és felgyorsítja a normális élethez való visszatérést Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon engedélyezték a Szputnyik V vészhelyzeti használatát, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYI) szakemberei a helyszínen tanulmányozták a vakcina gyártásának körülményeit

Murasko a tárgyalások eredményét és az együttműködés perspektíváit méltatva elmondta, hogy a Szputnyik V oltóanyag egyre több országban járul hozzá a világjárvány elleni védekezéshez.

További tárgyalások

Szijjártó Péter a nap folyamán Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettessel, Nyikolaj Sulginov energetikai, Szergej Lavrov külügy-, Gyenyisz Manturov kereskedelmi és ipari miniszterrel, valamint Alekszej Millerrel, a Gazprom és Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal majd.

A főbb bejelentések röviden:

  • Vészhelyzeti használati engedélyt kapott az orosz vakcina
  • Magyarország 3 ütemben fog nagy mennyiségű oltóanyagot vásárolni
  • A szerződést megtárgyalták, aláírták
  • A szerződés és a vakcinák szállításának részleteiről a nap folyamán tájékoztatnak

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2021. január 22. 12:50
rendeltünk, oké. 1. mi alapján engedélyezték? 2. mikor fejeződik be a klinikai teszt? 3. mennyiért kapjuk meg? 4. milyen ütemezésben és mennyit szállítanak?
bagira
2021. január 22. 12:22
Kossuth rádió feszegette , nyugati vakcinagyáraknál bevizsgált óriási készlet van . Nem tudják Brüsszel miért nem intézkedik , miért nem ossza . Ki a felelős , rendszerint az eus vezére a sápot beszedik zsebeiket megtömik nem felelnek semmiért se , nem számolnak el . Úgy rémlik Brüsszel is víruspárti , az a Brüsszel ahol az emberi jogokkal demokráciával takaróznak teleszájjal náciznak eus országokat vegzálják , vírusos élősködő betolakodókat joggal felruházva védik . Nem lehetetlen a betolakodó terroristákat a brüsszeli kommunista banda védelmére szervezi euba szállítják .
viewty
2021. január 22. 12:02
Szerintem teljesen normális, hogy egy ország igyekszik a lehetőségekhez képest minél hamarabb minél több forrásból beszerezni vakcinát. Egy évvel ezelőtt még a plebsznek fogalma sem volt, milyen oltóanyaggyártó cégek és technológiák léteznek. Most viszont mindenki szakért és finnyáskodik ahelyett, hogy örülne, hogy úgy néz ki, van valamilyen megoldás a vírus megállítására. Megy az abszurd hülyeség, hogy a Pfizertől kinő még egy fejünk, az orosz meg azért nem jó, mert orosz. (wtf?) Ugyanez a tökhülye réteg vinnyog azon is hónapok óta, hogy miért szerzett be a kormány tavaly tavasszal annyi lélegeztetőgépet, amennyit. Pedig az is egy normális reakció volt, hiszen a franc se tudta akkor még, - sőt annyira még most sem - hogy mennyi az elég. Igen, lehet, hogy túlárazottan vették. De a szándékot, hogy a kormány arra törekedett, nagyobb gebasz esetén jusson mindenkinek, nem lehet kétségbe vonni. Mellesleg az emiatt nyávogó idióták is ráharaptak tavasszal a túlárazott maszkokra amiket most töredék áron dobnak az emberek után. Szóval elég egy kis józan ész és belátás, hogy megértsük, nagyon is okosan teszi a kormány, ha minden létező forrásból igyekszik oltóanyagot szerezni, annak megfelelően, hogy éppen melyikhez lehet hozzájutni.
Vakfolt
2021. január 22. 11:37
Amerikanszkij firma Transceptor Technology prisztupila k prazdvasztvu kampjuterov, perszonalnij SZPUTNYIK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!