Orbán ne merészelje a halálozásokért is Brüsszelt okolni!

2021. január 22. 14:48

Szél Bernadett
Facebook
A kormány súlyosan félrekezelte mind az egészségügyi, mind a gazdasági válságot.

„Sajnos megint egy csomó hazugság és rosszindulatú csúsztatás hangzott el Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában, amit helyre kell tenni.

Egy: a miniszterelnök a vakcinák uniós engedélyezésével kapcsolatban is »Brüsszelt« hibáztatja, aki »nem adja ki az engedélyt, miközben máshol már oltanak vele.« Csakhogy a vakcinák engedélyezését nem »Brüsszel« végzi, hanem az Európai Gyógyszerügynökség, az engedélyezés pedig nem egy bürokratikus papírmunka, amivel gyorsan végezni kell, hanem egy komoly vizsgálatokat igénylő eljárás.

Kettő: ez a türelmetlen sürgetés és politikai nyomásgyakorlás egyáltalán nem megnyugtató az orosz és kínai vakcinákkal kapcsolatban, amelyek ideiglenes engedélyt kaptak Magyarországon.

Három: ne merészelje Orbán Viktor a halálozásokért is Brüsszelt okolni, amikor azt mondja: »az nem lehetséges, hogy azért haljanak meg magyar emberek, mert a brüsszeli vakcinabeszerzés lassú«. Nem Brüsszel irányítja Magyarországot, hanem Orbán Viktor, aki totálisan félrekezelte a második hullámot, mert annyira megijedt a GDP visszaesésétől, hogy hagyta elszabadulni a járványt és csak az utolsó utáni pillanatban intézkedett. Úgy hagyta működni az országot ősszel, hogy alig teszteltek, a kontaktkutatás az első pillanatban összeomlott, a veszélyeztetett csoportok semmilyen védelmet nem kaptak. A kormányzati lépések fáziskésésének tudható be, hogy Magyarország uniós, sőt világszinten is élmezőnyben volt a halálozások számában, a koronavírus áldozatainak a száma már 12 ezernél jár. Mi lenne, ha Orbán Viktor kivételesen önkritikát gyakorolna, és elismerné, hogy csúnyán elrontották, hogy miattuk robbant be a járvány ennyire Magyarországon, és egyszer az életben nem Brüsszelre mutogatna gyáván? A felelősség az övé, ő halogatta a döntéseket!

Négy: semmi szükség meghosszabbítani a kormány felhatalmazását. Nyárig érvényben van az egészségügyi válsághelyzet, aminek keretében bármit megtehetnek az alapjogok korlátozásán kívül, mint a gyülekezés tilalma, de erre nincs is semmi szükség. Ráadásul ahogy már számtalanszor bizonyították, folyamatosan visszaélnek a felhatalmazással, ésszel felfoghatatlan pénzeket szórnak el a hátországuknak, ellenzéki önkormányzatokat csinálnak ki adóelvonásokkal és lehetetlenítik el a közérdekű adatokhoz való hozzáférést. Semmi esetre sem szabad újabb felhatalmazást kapniuk, mert nem arra használják, amire való!

Öt: a legnagyobb hazugság az, amit a gazdaságvédelemmel kapcsolatban mondott a miniszterelnök. Úgy fogalmazott, hogy »a magyar válságkezelés arra épül, hogy a munkahelyeket védjék meg, és ehhez erős vállalkozások kellenek.« Azt is hozzátette, szerinte nem megszorítás kell válság idején. Akkor menjünk sorban: a magyar válságkezelés a legkevésbé sem a munkahelyek megvédésére épül, hanem a beruházások támogatására – ezt maga Orbán Viktor mondta el már számtalan alkalommal. Emiatt szúrták ki a vállalkozások szemét nevetségesen szűkmarkú bértámogatási rendszerrel, és ezért van az is, hogy a vállalkozások a mai napig nem kapták meg az ágazati bértámogatást. Nem védték meg tehát a munkahelyeket – a Gazdaságvédelmi Alapból elszórt irdatlan mennyiségű pénzt nem az embereknek, nem a családoknak adták, hanem a nagyvállalatoknak, kormányközeli cégeknek, megalomán beruházásokra. A megszorításokról pedig annyit, hogy megszorító politikájukkal a járvány kellős közepén álltak neki az önkormányzatok szétverésének, az ellenzéki önkormányzatok kivéreztetésének, a kicsinyes bosszúhadjáratnak. Az igazság az, hogy Orbán Viktor és kormánya súlyosan félrekezelte mind az egészségügyi, mind a gazdasági válságot.  Itt lenne az ideje ezzel szembenézni és vállalni a felelősséget!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem azt mondta, Berni...

Tovabbi kellemes őrjöngést!

Én is azért vagyok még életben, mert követem von Leyen asszony kézmosási bemutatóját.

Bolond lukból bolond Szél fúj!
Szél Bernadett a gátlástalanul hazudozó provokátor megint előáll egy hamis állítással.

Lehet, hogy Szél Bernadettnek rokona Németh Athina?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés