Az orosz vakcina felől kérdez az LMP

2021. január 22. 15:26
Az LMP társelnöke követeli, hogy Kásler Miklós tájékoztassa a lakosságot az oltásról.

Az ellenzéki párt társelnöke pénteki online sajtótájékoztatóján tíz kérdést tett fel Kásler Miklósnak, amelyek megválaszolása Kanász-Nagy Máté szerint növelné az emberek bizalmát az oltások iránt, ahogy szerinte az is, ha a kormány tagjai nyilvánosan beoltatnák magukat.      

Az LMP társelnöke szerint a társadalomnak tudnia kell, hogy a kabinet uniós engedély nélkül is alkalmazná-e az orosz vakcinát. Kanász-Nagy Máté szerint a részletes oltási tervet is közölni kellene, ahogy a vakcinákról szóló orvosszakmai tájékoztatókat is mindenki számára elérhetővé kellene tenni magyarul.    

„Miért a „Rogán-portálon” kell regisztrálnia annak, aki beoltatná magát? Miért nem az egészségügyi hatóság végzi a koordinációt? Az egészségügyi szakemberek mikor értesülnek arról, lesz-e feladatuk az oltásban?” – sorolta kérdéseit.    

Az ellenzéki párt szerint arról is be kellene számolnia az emberi erőforrások miniszterének, hogy „mi lesz azokkal, akik átestek a fertőzésen, és azokkal, akikről ez teszt híján nem tudható biztosan. Hol vannak a tömeges tesztelések?” – folytatta, és azt kérdezte, hogy a háziorvosokat mikor készítik fel a részvételre az oltási programban.    

Kanász-Nagy Máté beszélt arról, hogy Kásler Miklós közelmúltbeli tevékenységéről az tudható, hogy köszöntötte születésnapján Plácido Domingo operaénesest, és Mátyás király földi maradványaival is foglalkozott. „Ennél fontosabb lenne, hogy tájékoztassa a lakosságot” – szögezte le az ellenzéki politikus.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés