Az „afroafrikai” „fekete” és a „román” „tyúktolvaj” esete a nyelv(boka)játékkal

2021. január 22. 17:44

Jean St'ay
Főtér
A román Sebastian Colțescu játékvezető „feketézése” miatt leállt a Paris Saint Germain – Basaksehir mérkőzés a Bajnokok Ligája csoportkörében.

„Talán emlékszik még a nyájas Olvasó a tavalyi évzáró mega-sportbotrányra: a román Sebastian Colțescu játékvezető „feketézése” miatt leállt a Paris Saint Germain – Basaksehir mérkőzés a Bajnokok Ligája csoportkörében. Colțescu feketének nevezte a törökök kameruni másodedzőjét, Pierre Webót, mire a bili rendesen kiborult, egymást követték a rasszizmust kiáltó nyilatkozatok, fejtegetések, bizonygatások, nyelvtörők, megszólaltak a sportolók, nyelvész professzorok, politikai elemzők, miniszterek, államelnökök… értjük mi, nagyon súlyos dolog ez!

Igaz, voltak olyanok is – persze, kevesen, és nem is üvöltöztek hangosan, továbbá nem követelték autodafista dühhel a bíró azonnali és nyilvános máglyahalálát –, akik szerint dehogy volt ez rasszizmus. Például Bölöni László, a legendás erdélyi magyar edző, aki el is magyarázta, miért lufi az egész Colțescu-ügy.

Nos, alig egy hónap telt el az incidens óta, és a kósza hírek szerint maga Bölöni László keveredett hasonló ügybe, az athéni Panathinaikósz vezetőedzőjként.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés