A baloldali vezetés bezárja a Józsefvárosi Galériát

2021. január 22. 10:10

Józsefvárosi Galéria
Facebook
Pikó András polgármester úr döntése értelmében, költségvetési megszorításokra hivatkozva, a VIII. kerületi önkormányzat bezárja a Józsefvárosi Galériát.

„Tisztelt Látogatók! Kedves barátaink, akik szerettétek a Józsefvárosi Galériát! 

Ma van a magyar kultúra napja. Ünnep, idén mégis szomorú órák ezek nekünk. :(

Pikó András polgármester úr döntése értelmében, költségvetési megszorításokra hivatkozva, a VIII. kerületi önkormányzat bezárja a Józsefvárosi Galériát. Nem leszünk többé. :(

Az okok érthetetlenek, hiszen a kerület költségvetésének fél százalékát sem teszik ki a mi kiadásaink, cserébe értéket teremtettünk, tehetséges művészeknek megjelenést biztosítottunk és nagyszerű közösséget hoztunk létre. Évekkel ezelőtt szinte a nulláról építettük újjá a galériát, az akkori vezetés minden támogatást megadott ehhez. Most vége. Bármi nemű előzetes egyeztetés nélkül kerülünk utcára, ám nem magunkért aggódunk, hanem azokért, akik szerették a galériát, akiknek fontos a kultúra, akik velünk együtt hisznek abban, amit csináltunk. Az időzítést szimbolikus és bántó.

Bármelyik politikai kurzus vonja meg a támogatást a kultúrától, azt rossz szemmel nézzük, mert abban hiszünk, hogy a kultúra értéket, közösséget, erőt hoz létre, gyökeret és jövőt is ad mindenki számára. Most a baloldali kurzus vonta meg, rossz szemmel nézzük. Mást ígértek. 

Nem kívánunk a politikai csatározásokban részt venni, nem kívánunk senkit minősíteni még mély fájdalmunkban sem, de az elkövetőknek tudniuk kell: a gondolatainkat, a művészetek iránti elkötelezettségünket nem tudják bezárni. 

Ezentúl nem lesz Józsefvárosnak kulturális intézménye, a hosszú évek alatt létrejött közösség szétszéled, a művészek ide már nem jöhetnek izgalommal, mosollyal, reményekkel. :(

Most, a végén, ismét köszönetet mondunk segítőinknek, jó hírünk vivőinek, barátainknak, azoknak akik számtalan felejthetetlen pillanattal, páratlan alkotásokkal gazdagították itt a kultúrát. Köszönjük az élményeket, a barátságot, a sok szeretetet.
Búcsúzunk. A magyar kultúra napján. Hiányozni fogtok. 
Szeretettel és hálával gondol barátaira, látogatóira

a Józsefvárosi Galéria csapata”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Láthatóan most ez a baloldali csodaötlet: tönkretenni mindent, és ráfogni a kormányra. Egyszerre keltenek gyűlöletet, és lopnak el minél több pénzt, ki várt tőlük mást?
Viszont szerintem ezzel csak a saját bázist lehet még jobban megerősíteni, de a preferenciával nem rendelkezőket ez csak még jobban el fogja riasztani, ebből még a turbóra pörgetett kampánnyal sem tudnak jól kijönni. Remélem, a jobboldal mindenhol le fogja rakni a saját értelmezését, mert erre is szükség lesz.

Higgadt, bölcs, elegáns közlemény. Amit ők nem mondhatnak ki, azt nekünk kell kimondani: Pikó egy nagyszájú és tehetségtelen politikus: olyan Fegyenc-szintű...

Pikó nem szokott művelődni, ezért megtiltja a művelődést mindenkinek.
Csak azt adja, ami a lényege:0.

Azért Pikó nem elég tökös liberrál, ha lenne vér a, azonnal piacra dobná az egészet, a főváros 72 kiárusítása mellé ez már nem oszt-szoroz,... hadd menjen spekuláns kezekbe, természetesen ahogy a baloldal az állami vagyonnal szokta: minél olcsóbban...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés