Kádár 76, Biden 78

2021. január 21. 7:35

Hont András
Facebook
Az aggnak tartott magyar pártvezető két évvel volt fiatalabb, amikor elmozdították, mint a most hivatalba lépő amerikai elnök.

„Az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, bizonyos George Bush azon ironizált a nyolcvanas években, hogy csak temetni jár Moszkvába, miután három szovjet vezetőt, a 76 éves Leonyid Iljics Brezsnyevet, a 70 éves Jurij Vlagyimirovics Andropovot és a 74 éves Konsztantyin Usztyinovics Csernyenkot is volt szerencséje az utolsó útjára kísérni. Hogy az amerikaiaknak ne legyen többé módjuk kajánkodni, és a keleti blokk állampolgárainak pusmogva vicceket mesélni a kommunista gerontokráciáról, Csernyenko halála után az 54 éves Mihail Szergejevics Gorbacsovot választották az SZKP főtitkárává. Bár a kelet-európai kommunista vezetők közül többen hivatalukban maradtak a rendszerük megroppanásáig, az új szelek jele volt, hogy Gorbacsov megválasztása után két évvel távozott a csehszlovák párt és állam éléről a keményvonalas, 74 éves Gustáv Husák, és bő fél évre rá lelépett a színről a Zsivkov mellett legrégebb óta hatalomban lévő kommunista vezető, Kádár János is. Az 1988. május 20-22-i pártértekezlet 4 nappal a 76. születésnapja előtt fosztotta meg hatalmától a mindenki által aggnak tartott Kádárt. Azaz két évvel volt fiatalabb, mint a most hivatalba lépő amerikai elnök.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindent megfontolni és meggondolni ő is tud.

Nyilvánvaló. hogy bábút akartak.

A pápák csak helytartók. Igaz Biden is. Ahogy Kádár már fiatalon az volt.

1. Semelyik nem tartotta magát önmaga feleségének.
2. Lelki, szellemi ügyekben az idősek bölcsessége, megfontoltsága elengedhetetlen. Na de az atomgombot egy demenciában szenvedőre bízni, olyan emberre, aki Magyarországon korlátozottan cselekvőképesként pl. még a házát sem adhatná el felügyelet nélkül??? Ez a ti szép új világotok?

" Az aggnak tartott magyar pártvezető két évvel volt fiatalabb, amikor elmozdították, mint a most hivatalba lépő amerikai elnök."

Kádár sem volt már akkoriban teljesen az eszénél, ez látszik az utolsó nyilvános beszédéből is.

Egyre ijesztőbb: Hont lassan a számból veszi ki a szót.

Pont én is Brezsnyevékhez hasonlítottam múltkor Bident és Pelosit, erre most jön ez a poszt... telitalálat.

nem csoda. hamarosan maguk között tudhatják. persze hogy a leendő magukfajtára szavaztak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés