Orbán demokratább, mint Trump?

2021. január 20. 19:00

Kocsis-Cake Olivio
Mérce
Orbán Viktor politikája ugyanúgy álhírekre és hazugságra épül, mint Trumpé.

„Ahogy arról január 8-án Facebook-oldalamon beszámoltam, a capitoliumi események tükrében írásbeli kérdésekkel fordultam Orbán Viktorhoz és Pintér Sándor belügyminiszterhez. Orbán Viktornál arról érdeklődtem, hogy a Fidesz esetleges 2022-es országgyűlési választásokon történő veresége kapcsán számíthatunk-e hasonló hozzáállásra tőle, mint Donald Trumptól, míg Pintér Sándort a közrend biztosításáról kérdeztem.

A Mérce szerzője, Tóth Csaba Tibor cikke alapján felvetődött, hogy volt-e értelme benyújtani a két irományt. Úgy gondolom, hogy igen. Bár sokan naivitásként értékelik, míg mások politikai haszonszerzést látnak ebben, a valóság az, hogy Orbán Viktor és Donald Trump politikája és hatalomfelfogása sokban hasonlít.

A helyzet az, hogy a feltett írásbeli kérdésekre egyetlen jó válasz létezik: a Fidesz elfogadja a saját szabályai alapján alakított választás eredményét, még akkor is, ha az kormányváltást eredményez. A válasz persze valószínűleg nem ez lesz, hanem sorosozás, brüsszelezés és migránsozás. Ez árulkodó, és jól mutatja, hogy

Orbán Viktor politikája ugyanúgy álhírekre és hazugságra épül, mint Trumpé, aki két hónapja nem volt képes elismerni a választási vereségét.

Trump a vereség után folyamatosan gyártotta a teljesen megalapozatlan összeesküvés-elméleteket arról, milyen csalások voltak a választáson. Ezeket az elméleteket még a Trump által kinevezett Legfelsőbb Bíróság bírái és a republikánus vezetésű Georgia állam vezetői is cáfolták. Ehhez kísértetiesen hasonlító eszmefuttatásokat a Fidesztől is hallhattunk már: ha az ellenzék győz, akkor az csak Brüsszelnek és Sorosnak lesz majd köszönhető, nem is a magyar embereknek. Innen már nincs messze a Trump-féle reakció.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valaki dobjon neki egy banánt. Megdolgozott érte. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés